Spring naar inhoud


Geen contact willen

Beste Beatrijs,

Ik heb een tuin op een volkstuincomplex waar ik erg van geniet. Laatst stond op het mededelingenbord aangekondigd dat er een nieuwe eigenaar komt voor een van de tuinen. Deze persoon ken ik, want veertig jaar geleden was zij mijn collega en een uitgesproken hard en onsympathiek mens die mij als doelwit voor haar pesterijen had gekozen. Mijn vertrek naar een andere baan kwam mede door haar gedrag. Die overstap was overigens een goede zet. Op de volkstuin kom je elkaar tegen en heb je bepaalde diensten samen. Nu vraag ik me af hoe ik haar moet bejegenen, mocht zij mij aanspreken. Ik ben beslist niet van plan nog iets met haar te maken te hebben, laat staan dat ik aardig tegen haar wil doen. Kan ik zeggen: ‘Ik weet wie je bent, maar ik wil geen contact’? Of kan ik beter niets zeggen en weglopen of moet ik mij niet laten kennen zoals mijn man adviseert? Ik let nu al op of ik haar niet zie.

Een pestkop van vroeger

Beste Een pestkop van vroeger,

Houd afstand van deze vrouw, ga niet met haar in gesprek over wat dan ook, maar groet haar wel. Het is onvermijdelijk dat u haar af en toe tegenkomt op het volkstuincomplex, maar u hoeft geen betrekkingen aan te knopen en ook niet in te gaan op eventuele openingen van haar. Krampachtig negeren of wegduiken achter een struik is een verkeerde weg, want dat leidt elke keer weer tot stress en ongemak. Beperk het contact tot groeten of een hoofdknikje. Als de vrouw een gesprek begint, zegt u dat u het druk hebt en weer aan het werk gaat in uw tuin. U hoeft zich niet samen met haar te laten inroosteren voor tuindiensten. Als dat gebeurt, kunt u vast wel met iemand ruilen voor een andere dag.

Artikelen in Aanspreken en begroeten, Scholen en verenigingen.

Gelabeld met , , .


3 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. Marlies schrijft

  Misschien weet deze ‘nare’ vrouw uit u verleden. Niet eens door wat ze u heeft aangedaan.
  Of herkent u niet eens.
  U man heeft gelijk. Groet haar als de situatie daarom vraagt. Ruil diensten wat Beatrijs al aangaf.

  U hoeft nu niks meer van haar.
  Dat geeft vrijheid in u hoofd.
  En misschien ziet u dadelijk haar karma terug.

 2. Lilith schrijft

  Bij een poging tot contact (via iemand anders) kun je zeggen; “Ik heb geen fijne herinneringen aan ons vorige contact.”
  Dat maakt voor iedere omstander en haarzelf, duidelijk dat hier een verleden aan kleeft en dat er geen aanstalten gemaakt moet worden om een vriend/burenschap te beginnen.

 3. Anna schrijft

  Er is ook nog de mogelijkheid dat de vrouw na veertig jaar is veranderd. Als u kiest voor liefde en vergeving zal dat terugkeren in uw hart. Vergeving kunt u actief of in uw hart aanbieden. Het zal u rust en ruimte geven.Sommige HTML is toegestaan