Spring naar inhoud


Gasten eruit zetten

Beste Beatrijs,

Laatst gaven mijn vriend en ik (beiden studenten) een feestje ter gelegenheid van onze verjaardagen. Het feestje begon om acht uur en was aanvankelijk erg gezellig, maar rond half één vond ik het wel mooi geweest. De overgebleven gasten, vooral dispuutsgenoten van mijn vriend, waren behoorlijk aangeschoten en vermaakten zich nog prima. Ze maakten echter wel kenbaar dat ze het leuker vonden zonder vrouwen erbij, waardoor ik me nogal beledigd voelde. Voor mij was het feestje niet leuk meer. Kan ik op zo’n moment de gasten eruit zetten? Of moet ik wachten tot ze uit zichzelf vertrekken? Of was het aan mijn vriend om iets te doen?

Doorgaan zonder gastvrouw

Beste Doorgaan zonder gastvrouw,

Het kan nooit de bedoeling zijn dat gasten de boel overnemen. U en uw vriend gaven samen dat feestje en u had desgewenst kunnen besluiten om in bed te gaan liggen en de afwikkeling aan uw vriend over te laten. Maar het is absoluut ongepast dat de resterende gasten u de kamer uit probeerden te krijgen (‘Moet je niet eens gaan slapen?’) om de gezelligheid met mannen onder elkaar voort te zetten. Het was de taak van uw vriend op dat moment om voor u op te komen en zijn dispuutsgenoten te vragen ‘of ze nu helemaal van de ratten besnuffeld waren?’ Kennelijk waren ze zo dronken dat ze meenden dat ze zich een dergelijke grofheid konden permitteren, dus dat leek ook een goed moment om een eind aan het feestje te maken en iedereen weer eens naar huis te sturen.

Artikelen in Verjaardag, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan