Spring naar inhoud


Foetusfoto

Beste Beatrijs,

Een zwangere collega liet me laatst heel trots een foto-afdruk zien van de echo die van haar ongeboren kind was gemaakt. Ik vond het maar een onduidelijk plaatje. Ik mompelde iets van ‘Interessant’, maar wat is nu eigenlijk een goede reactie, als iemand je zoiets laat zien?

Sprakeloos

Beste Sprakeloos,

Het standaard commentaar voor babyfoto’s luidt: ‘Wat een schatje!’

Artikelen in Collega's, Zwangerschap en baby's.


5 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. nog geen schatje schrijft

  Vallen echofoto’s in dit opzicht wel onder babyfoto’s? Ik voelde me zelf wat ongemakkelijk toen de echoscopiste bij onze eerste echo uitriep ‘kijk de lieverd dan!’ – zelfs de foto’s van mijn eigen ongeboren kind vind ik niet uitblinken in schattigheid, hoe ontroerend ze ook kunnen zijn voor degenen die rechtstreeks betrokken zijn bij de komst van een kind. Van een collega kun je dat mijns inziens helemaal niet verwachten. Wellicht kunt u uitwijken naar iets als ‘Ongelofelijk hè? Zo’n klein mensje!’ Dan zegt u eigenlijk haast niets, zonder de trotse collega voor het hoofd te stoten.

 2. Henk schrijft

  Misschien moet je iets zeggen als ‘precies haar moeder!’

 3. Mientje schrijft

  Hahaha, daar zal ze vast blij mee zijn Henk.
  Ik vraag me eerder af hoe gepast het is om uberhaupt echo-foto’s aan je collega’s te laten zien…maar dat kan aan mij liggen.

 4. Jim schrijft

  Ben het met Mientje eens. Als je je in een ander verplaatst laat je niet ongevraagd een echo-foto zien. Je kunt er m.i. wel gewoon over vertellen, en als iemand dan naar de foto’s vraagt (waarschijnlijk uit beleefdheid) dan kun je je kans waarnemen.

 5. Eva schrijft

  Ik ben het deels met Mientje en Jim eens. mijn broer en schoonzus verwachte een kleine. en ze laten dus aan de dichtbij familie (ouders, zusjes enzo) het (foto en een filmpje) wel zien en de rest mag het zien als ze willen. sommige goede vrienden zeggen dat wil ik wel zien. maar collega’s vind ik sowieso een beetje vreemd. tenzij ze echt goede vrienden zijn, of samen zwanger en foto’s uitwisselen ofzo.Sommige HTML is toegestaan