Spring naar inhoud


Fluitkabouters

Beste Beatrijs,

Ik (vrouw van 45) woon in een galerijflat aan het einde van de verdieping. Om mijn appartement te bereiken passeer ik een rijtje andere flats. Een van de buren op mijn route heeft voor zijn huis twee tuinkabouters neergezet die telkens op een bouwvakkersmanier fluiten als iemand langsloopt. Ik vind dat vreselijk irritant. Ik weet zeker dat andere bewoners van mijn verdieping het ook vervelend vinden, want soms zie ik de kabouters omgedraaid staan of heeft iemand plakband op de sensoren geplakt. Ik wil graag met de buurman hierover praten zonder dat ik ruzie met hem krijg. Hoe kan ik dit beste aanpakken?

Nagefloten door kabouters

Beste Nagefloten door kabouters,

Wacht tot u de buurman toevallig tegenkomt of bel bij hem aan. Stel u zelf voor, als dat nodig is, doe moeite voor een vriendelijke uitstraling (een complimentje voor een eventueel aanwezige vervaarlijke hond werkt goed als binnenkomer) en kom ter zake. Stel eerst een open vraag: ‘Zoudt u mij misschien kunnen helpen?’ Hopelijk zegt-ie dan ‘Ja’ of ‘Het hangt ervan af’. U vervolgt met iets in de trant van: ‘Het spijt me vreselijk, maar ik word heel erg zenuwachtig van het gefluit van uw kabouters. Ik schrik er elke keer van als ik langs loop, ik hoor het als ik thuis zit, het houdt me uit de slaap…’ (enfin u somt wat redenen op en u eindigt met:) ‘Die kabouters staan daar prima, ze fleuren de hele gang op, maar zou u het heel erg vinden om het batterijtje eruit te halen, zodat het gefluit ophoudt? Ik zou u vreselijk dankbaar zijn.’

Misschien willigt de buurman uw verzoek wel in. Zo niet, dan moet u gelaten afwachten tot andere getergde buren overgaan tot het stiekem onklaar maken van het fluitmechanisme door de batterij eruit te slopen of de sensoren dicht te plamuren. Dat moment zal niet lang op zich laten wachten, vermoed ik.

Artikelen in Buren.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Melissa schrijft

    Ik had ook een fluitkabouter en toen deze voor de zoveelste keer uit was gezet begreep ik de hint en heb ik hem uit laten staan.

    Ik woon in een appartementen complex waarbij de algemene ruimtes (gallerij of trappenhuis) netjes worden gehouden door alle bewoners en als zich mensen storen aan mijn fluitkabouter dan is het fatsoenlijk om deze uit te zetten :)Sommige HTML is toegestaan