Spring naar inhoud


Familieweekend

Beste Beatrijs,

Ieder jaar gaan we met mijn schoonfamilie een weekendje weg met Pasen. Mijn schoonouders boeken ergens in Nederland een huisje voor de hele familie: de broer en zus van mijn man, allebei met hun partner, en mijn man en ik met onze twee kinderen (van twee en vier jaar). De afgelopen keer vonden mijn zwager en mijn schoonzus het te veel om de kleinkinderen draaien. Zij stellen nu voor om het weekend later in het jaar te houden zonder de kleinkinderen.

Onze kinderen zien hun ooms en tantes maar heel weinig en in zo’n weekend leren ze hen beter kennen. Dat mijn schoonouders de kinderen in zo’n weekend veel aandacht geven vind ik niet zo vreemd, daar is dan juist tijd voor. Is het redelijk dat mijn schoonfamilie van ons vraagt om onze kinderen voor dat weekend ergens anders onder te brengen?

Kinderen niet gewenst

Beste Kinderen niet gewenst,

Nee, het is niet redelijk om een familieweekend te houden, waar geen kleinkinderen welkom zijn. De bedoeling van een familieweekend is juist dat familieleden over de generaties heen in elkaars nabijheid verkeren. Het is geen volwassenuitstapje zoals vriendengroepjes dat wel organiseren. Het is heel raar om jonge kinderen een heel weekend bij vreemden onder te moeten brengen, omdat er sprake is van een familieweekend. Als de broer en zus van uw man de kinderen willen uitsluiten, kunt u als gezin het beste afzien van deelname. Hooguit kunt u met uw man overleggen of hij in z’n eentje de honneurs wil waarnemen, terwijl u met de kinderen thuisblijft. Maar als hij daar niets voor voelt, blijft u lekker thuis met uw gezinnetje, terwijl de schoonfamilie zich ongestoord vermaakt met volwassenen onder elkaar. Pech voor de grootouders, want die zullen een familieweekend zonder de kleinkinderen waarschijnlijk minder aantrekkelijk vinden. Aangezien zij het organiseren, zouden ze trouwens nog wel eens een veto kunnen uitspreken over de plannen om op leeftijd te selecteren.

Artikelen in Familie.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan