Spring naar inhoud


Kleinkinderen als splijtzwam

Beste Beatrijs,

Ik ben een vrouw van 61 jaar, ik heb twintig jaar geleden mijn man verloren. Hij was nog jong en onze twee dochters ook. We hebben ons met ons drieën door die moeilijke periode heen geworsteld. Sinds drie jaar heb ik een nieuwe relatie, waar ik gelukkig mee ben. We hebben het fijn, alleen zijn er nu kleinkinderen waar hij niets mee heeft. Mijn vriend vindt kleine kinderen een bezoeking. Hij heeft zelf ook kleinkinderen, maar daar heeft hij amper contact mee, heel oppervlakkig. Dat moet hij weten, ik vind hoe hij met mijn kleinkindjes omgaat niet fijn, sterker nog ik erger me er dood aan. Wat moet ik doen? Onze relatie staat daardoor soms behoorlijk onder druk.

Kleinkinderen als splijtzwam

Beste Kleinkinderen als splijtzwam,

Houd het contact met uw kleinkinderen zo veel mogelijk op terrein van uw dochters.

Hier valt weinig aan te doen, behalve de twee partijen (uw vriend en de kleinkinderen) zo veel mogelijk uit elkaar te houden. Ik neem aan dat u samenwoont? Dat maakt het ingewikkelder, maar het kan nog steeds. Houd het contact met uw kleinkinderen zo veel mogelijk op terrein van uw dochters. Ga dus in uw eentje langs bij uw dochters en de kleinkinderen en laat uw vriend thuis, want hij geeft toch niets om de kleintjes en het is onprettig voor iedereen om uw vriend er chagrijnig bij te hebben zitten.

Als uw dochters en kleinkinderen u komen bezoeken, houd het verblijf dan beperkt (geen logeerpartijtjes) en stuur uw vriend de deur of althans de kamer uit. Hij moet dan maar een middagje gaan biljarten of zoiets. Druk uw vriend op het hart om bij een eventuele gemeenschappelijke maaltijd voor een uurtje de rol van aimabele oudere heer te spelen. Dat moet op te brengen zijn. Uw relatie met de kleinkinderen valt natuurlijk veel eenvoudiger te plooien, wanneer u en uw vriend niet samenwonen, maar een lat-relatie zouden onderhouden. Als u samenwoont, zou u kunnen overwegen om toch weer apart te gaan wonen. Dan kunt u veel meer uw eigen gang gaan zonder dat uw vriend u met uw familiebetrekkingen in de wielen rijdt.

Artikelen in Grootouders en kleinkinderen.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan