Spring naar inhoud


Ex-man op diplomauitreiking

Beste Beatrijs,

Ik ben mijn man zijn ex. Binnenkort krijgt onze dochter haar diploma. Ik aarzel al jaren tussen gif en bijl als ik aan haar denk, zijn huidige vrouw bedoel ik. Ik wil haar niet zien. Maar ik wil mijn dochter niet in de steek laten op deze belangrijke dag. Mijn man, of ex-man dus eigenlijk, heeft aangekondigd dat zij meekomt. Hoe kan ik mijn kind trouw blijven, mijn man niet grieven, zijn huidige niet zien, mijn zelfrespect bewaren en toch naar die diploma-uitreiking gaan?

Ex

Beste Ex,

U noemt zich wel ex, maar u bent het niet. U hebt nog steeds geen eind aan uw huwelijk gemaakt, terwijl uw man allang met een ander is getrouwd. Word wakker: hij wil u niet meer! Het heeft geen enkele zin om te dagdromen over gif en bijl voor zijn huidige vrouw, want al bent u de laatste vrouw op aarde, uw man zal nooit meer bij u terugkeren.

Een manier om dit te beseffen is door net te doen alsóf u het beseft. U gaat naar die diploma-uitreiking en doet alsof u uw vroegere man en zijn huidige vrouw vagelijk herkent uit een grijs verleden. U doet alsof u hen beleefd en licht afstandelijk groet. Vervolgens doet u alsof andere aanwezigen u meer interesseren. U doet alsof u met spanning de formaliteiten volgt en alsof u uw dochter heel hartelijk feliciteert. U doet gedurende de hele plechtigheid alsof er in het geheel niets mis is met uw zelfrespect. Na afloop gaat u tevreden naar huis. Iedereen om de tuin geleid, inclusief uzelf.

Artikelen in Exen, Festiviteiten, Huwelijk en scheiding, Ouders en volwassen kinderen.


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Yvonne schrijft

    Ik ben zo’n nieuwe vrouw van “een ex”. Ik word behandeld zoals omschreven door “ex”. Buiten dat het zeer vervelend voor mij en mijn man is, is het vooral voor de kinderen buitengewoon triest iedere keer hun moeder uit haar dak zien gaan als mijn naam genoemd wordt. Wij hadden pas ook zo’n afscheidsmusical. Moederlief werd hysterisch aan de telefoon. Ondanks dat ik haar nooit wat misdaan heb heeft zij zich in haar hoofd gezet dat ik haar veel pijn gedaan heb. Ik heb haar nog nooit gesproken! En ik zorg wel voor haar kinderen, denkt daar iemand ooit aan? Zorg voor het eten in de weekends en maak dat alle was weer netjes schoon en opgevouwen mee naar hun mamma kan. Kijk we hoeven echt geen vriendinnen te worden, maar een normale communicatie moet toch mogelijk zijn! Dus ex, zet inderdaad je ex uit je hoofd, want hij wil je niet meer. Ga leven.Sommige HTML is toegestaan