Spring naar inhoud


Eerlijke vinder niet beloond

Beste Beatrijs,

Een tijdje geleden heb ik een gloednieuwe iPhone op straat gevonden. Ik ben ongeveer twee uur bezig geweest met allerlei lieve, oude mensen die opnamen proberen uit te leggen wat er aan de hand was. Uiteindelijk bereikte ik de eigenaar van de telefoon. Hij kwam dezelfde avond langs om hem op te halen, bedankte me vrij koel en reed weer weg. Het is niet zo dat ik per se een beloning wil voor mijn eerlijkheid, het gaat mij meer om het idee dat ik veel tijd heb besteed om de man te vinden en hij geen enkele moeite heeft gedaan om mij te bedanken, ook niet in woorden. Wat vindt u hier nou van?

Stank voor dank

Beste Stank voor dank,

De man van wie u de iPhone hebt gevonden gedroeg zich onverschillig en maakte daardoor een ondankbare indruk. Hij had best wat meer enthousiasme kunnen tonen na uw inspanningen om hem te traceren en een of andere beloning (cadeaubonnetje) was ook op z’n plaats geweest. Al had hij maar een bosje bloemen overhandigd. De man schoot tekort, maar hoe dit ook zij, u kunt tevreden zijn over uw eigen morele onberispelijkheid. ‘Doe wel en zie niet om’ luidt de pleister die u op uw gepikeerdheid kunt plakken.

Artikelen in Het publieke domein.

Gelabeld met , .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. SB schrijft

    Het had wel wat warmer gekund, maar ik vind eigenlijk dat u de telefoon naar het politiebureau had moeten brengen. Dan had u de eigenaar belkosten en uitleg aan benaderde contacten bespaard, en was de telefoon hoogstwaarschijnlijk ook bij de rechtmatige eigenaar terechtgekomen. Dat is de normale gang van zaken en u had zich dan alle moeite kunnen besparen.

  2. Bas schrijft

    De politie neemt geen gevonden voorwerpen meer in ontvangst. Vanwege de bezuinigingen en omdat men dat geen kerntaak vond heeft de politie besloten dat niet meer te doen. Het is nu de verantwoordelijkheid van de gemeente. Kijk op http://www.verlorenofgevonden.nl.Sommige HTML is toegestaan