Spring naar inhoud


Een feestdag in de vastentijd

Beste Beatrijs,

Momenteel zitten we midden in de 40-dagen vastentijd. Voor mij betekent dat geen suiker en geen alcohol. Dit weekend zijn wij te gast op een bruiloft. Toen wijzelf trouwden hebben we ons best gedaan voor uitgelezen eten en drinken. We worden er nog steeds blij van als we van vrienden of familie te horen krijgen hoe bijzonder die taart toch was of dat men zo genoten heeft van de speciaal biertjes. In dit kader vraag ik me af of het niet erg onbeleefd is om te vasten op iemands bruiloft.

Vasten op een huwelijk

Beste Vasten op een huwelijk,

Het is een goede gewoonte op feestelijke bijeenkomsten om niet elkaars eet- en drinkgedrag in de gaten te houden, laat staan daar commentaar op te geven of vragen over te stellen. Zeker niet in deze tijd, waarin vele mensen zich om zeer uiteenlopende redenen onthouden van uiteenlopende spijzen en dranken. Genodigden zitten daar niet om elkaar de maat te nemen, maar om het gezellig te hebben. Kans is groot dat mensen het te druk hebben met elkaar om erbij stil te staan dat u geen alcohol drinkt of de taart aan u voorbij laat gaan. Doe gewoon waar u zich goed bij voelt. Na afloop kunt u altijd een algemeen soort compliment geven wat een prachtig verzorgde bruiloft het was met heerlijk eten en drinken.

Artikelen in Bruiloft, Eten en drinken.

Gelabeld met , .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Lilith schrijft

    Van tevoren je glas vullen met water en daarmee meedoen met het gezamenlijke proosten!
    Anders krijg je in de laatste paar seconden ineens een champagne-glas in je handen gedrukt en dan valt het zo op als je het terug moet zetten.Sommige HTML is toegestaan