Spring naar inhoud


Een cadeau onder voorwaarden

Beste Beatrijs,

Mijn neef, de zoon van mijn zus, viert binnenkort zijn 18de verjaardag en de hele familie is uitgenodigd. Hij vraagt geld voor zijn verjaardag. Nu weet ik van mijn zus dat hij behoorlijk aan het experimenteren is met allerlei soorten drugs. Ik wil hem geen geld geven, omdat ik zijn drugsgebruik niet wil faciliteren. Kan ik hem zeggen dat ik om die reden geen geld geef, of ben ik dan te betuttelend? Ik heb ook geen zin om met een of ander onzincadeautje te komen waar hij niets mee kan. Hoe los ik dit op?

De kat op het spek binden

Beste De kat op het spek binden,

Uw neef vraagt geld voor zijn verjaardag. Dat is tamelijk gebruikelijk voor iemand die achttien jaar wordt. Het is niet gezegd dat hij de ingezamelde verjaardagsgelden voor drugs zal aanwenden. Misschien koopt hij er wel flessen whisky van of gebruikt hij de totaalsom om zich te laten tatoeëren. Evenmin geweldige bestemmingen, maar ook die kunt u niet verbieden. U kunt geen geld onder voorwaarden geven en een onzincadeau is niet leuk. Ik raad u aan om niet te piekeren over wat voor verkeerde dingen uw neef allemaal met geld kan uithalen en hem een redelijk bedrag als verjaardagscadeautje te geven. Vertrouw maar op uw zus en zwager om hun zoon op het drugsvrije pad te houden. Als uw gewetensnood desondanks opspeelt, kunt u bij uw zus navraag doen of geld geven inderdaad ongewenst is. Koop in dat geval een mooi boek voor uw neef.

Artikelen in Cadeaus, Verjaardag.

Gelabeld met .


3 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Sanne schrijft

    Of misschien een cadeaubon die bij veel/grote (web)winkels te besteden is? Dan heeft hij de vrijheid om er zelf iets van uit te kiezen, maar is de keuze wel beperkt tot de iets “wenselijkere” cadeaus. En het komt niet betuttelend over.

  2. Janna schrijft

    Het is lastig inderdaad. De neven en nichten van mijn man hebben ook die leeftijd. Ik los het altijd op door een of meerdere tijdschriften te kopen en (in het geval van een neef) een paar bijzondere biertjes. Wordt altijd leuk op gereageerd!

  3. Jolanda schrijft

    Mijn zoons zijn in die leeftijd en inderdaad altijd blij met een bon van een webwinkel.Sommige HTML is toegestaan