Spring naar inhoud


Een cadeau dat geen plezier geeft

Beste Beatrijs,

Voor mijn verjaardag heb ik van goede vrienden een tegoedbon gekregen voor een creatieve workshop. Ik vind dit cadeau lief bedacht, origineel en royaal, maar mij doet het geen plezier. Ik zou de bon graag doorgeven aan mijn dochter, die wél dol is op creatieve activiteiten. Maar mijn vrienden zullen natuurlijk vragen hoe de workshop is bevallen. Ik wil hen niet voor het hoofd stoten, maar om nou met lichte tegenzin een middag te gaan kleien of knutselen is het andere uiterste. Wat te doen?

Geen creatief type

Beste Geen creatief type,

Heel goed idee om deze creatieve-workshopbon aan uw dochter door te geven! Met cadeaus mogen mensen altijd doen wat ze willen, en iemand anders blij ermee maken is zeker een goede optie. Beter dan de bon in een la stof te laten verzamelen. Er is geen enkele reden dat u tegen uw zin tijd zou moeten besteden aan handmatige creativiteit. Iemand met hoogtevrees die een parachutesprong voor zijn verjaardag heeft gekregen hoeft die sprong ook niet te maken, als hij liever op de grond blijft. Als uw vrienden vragen hoe de workshop is bevallen, kunt u hen eerlijk vertellen dat u de bon aan uw dochter hebt gegeven, omdat dit cadeau haar in tegenstelling tot uzelf op het lijf was geschreven. Met die mededeling zult u hen niet ontrieven. Hooguit zullen ze bij een volgende gelegenheid dat er iemand een cadeau moet krijgen iets beter nadenken van tevoren of wat ze verzonnen hebben wel past bij die persoon.

Artikelen in Cadeaus, Verjaardag, Vrienden en kennissen.


6 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. N schrijft

  Misschien is het wel zo aardig om van tevoren aan te kondigen dat de bon naar de dochter gaat, in plaats van het achteraf te melden als ernaar gevraagd wordt. Niet dat je toestemming nodig hebt, maar ik zou dat als gever prettiger vinden.

 2. Heni schrijft

  Blijkbaar zij het toch niet echt goede vrienden, meer goede kennissen, anders hadden ze wel geweten dat u niet creatief bent. Goede vrienden verdiepen zich in elkaar en zoeken een cadeau dat bij de persoon past.

 3. S. Leefers schrijft

  Hmm. Ik ben het op zich eens met Beatrijs dat men normaliter met een gegeven cadeau mag doen wat men wil. Maar het is misschien mogelijk dat sommige vrienden het bij deze activiteit een beetje gek zouden vinden: het lijkt mij het meest praktisch, als men mogelijke wrijving wil vermijden, om even terloops aan een van de vrienden te vragen of ze het goed vinden als bon aan dochter wordt doorgegeven. Natuurlijk zullen zij dit goed vinden, en dan is alle mogelijke wrijving voorkomen..

 4. Yolanda schrijft

  Misschien is het juist een hele mooie mogelijkheid om eens kennis te maken met een creatieve bezigheid. Geen zin om te kleien klinkt wel heel afwerend. Er zijn zoveel mogelijke creatieve dingen die plezier of afleiding kunnen geven.
  Waarom vindt Beatrijs dat er niet nagedacht is over dit cadeau? Misschien hebben de vrienden juist een hele goede weg geopend, probeer het eens, hoe erg is dat?

 5. Wil schrijft

  Helaas komt het te vaak voor dat mensen worden opgezadeld met cadeaus die “leuk”, “origineel” of : persoonlijk” zijn, terwijl de ontvangende partij daar heel andere gedachten over heeft.
  Als de gevende partij niet eens de moeite neemt om even bij de ontvangende partij na te gaan of het voorgenomen cadeau wel gewaardeerd zal worden, dan hoeft de ontvanger zich geen zorgen te maken over hoe het cadeau verder gebruikt gaat worden.
  Weggeven, omruilen of op Marktplaats te koop aanbieden zijn allemaal acceptabele oplossingen voor cadeaus waar de ontvanger verder niks mee kan of wil.
  De ontvanger hoeft zich nooit te verontschuldigen omdat cadeaus totaal niet aansluiten bij hun interesse of levensstijl. Je geeft een overtuigd atheist geen bijbel en een veganist geen Unox rookworst, Waarom zou iemand dan genoegen moeten nemen met een cadeau dat totaal niet aansluit bij haar/zijn interrresen?

 6. Stella schrijft

  Het zijn goede vrienden die iets bedacht hebben. ’t Pakte verkeerd uit, dus doorgeven aan iemand die het graag gebruiken zal en anders naar Marktplaats of naar de kringloopwinkel als die binnen bereik is.
  Deze tegoedbon hád een opstapje naar iets creatiefs kunnen zijn, maar het viel niet in goede aarde. Dus niet aandringen, niet je goede vriendin op corvee sturen en niet moeilijk doen als de geschonken bon doorgegeven wordt.Sommige HTML is toegestaan