Spring naar inhoud


Dansen met zelfde geslacht

Beste Beatrijs,

Binnenkort wordt er een Cubaans dansfeest georganiseerd in het Amsterdamse Concertgebouw. Mijn vriend en ik zijn net terug uit Cuba en we zijn erg onder de indruk gekomen van de muziek daar, dus we zouden graag naar dat feest willen.

Mijn vraag is, en dit klinkt misschien wat belachelijk: is het nog steeds in strijd met de etiquette om als man met een andere man te dansen? Het gaat ons er niet om een ‘statement’ te maken (die fase zijn we wel ontgroeid) of om iemand anders opzettelijk te choqueren. Mijn vriend vindt dat wij zonder damesbegeleiding naar het feest kunnen gaan en rustig kunnen dansen. Ik twijfel nog.

Cuba Libre

Beste Cuba Libre,

Alstublieft, ga naar dat feest toe, en dans onbekommerd de hele nacht met uw geliefde. Hier is nu dertig jaar strijd voor gevoerd door de homo-beweging. Nu niet bangelijk wegkruipen! Een homo-stel heeft dezelfde rechten als een hetero-stel. Getrouwd of niet-getrouwd, oud of jong, mooi of lelijk. Wie zich aan uw dansen stoort, betoont zich uw geborneerde mindere, maar ze zullen zich niet storen. Zeker in het Concertgebouw zal men niet eens met de ogen knipperen. Als er één publiek liberaal, tolerant en blasé is, dan is het wel het Amsterdamse Concertgebouwpubliek. Maar goed, al was het feest in het patronaatsgebouw in Zundert, dan nog mag u dansen met wie u wilt.

Artikelen in Festiviteiten, Het publieke domein.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan