Spring naar inhoud


Corona-kerstpuzzel

Beste Beatrijs,

Ik ben een vrouw van 71 en moeder van drie volwassen kinderen, van wie er twee een eigen gezin hebben. Kerst vieren in coronatijd vraagt enig puzzelwerk. Ik heb me daarover gebogen en kwam tot het volgende voorstel: op eerste kerstdag samen met mijn vrijgezelle zoon een kerstlunch bij mijn andere zoon met vrouw en kleinkind van zes, en op tweede kerstdag schuif ik aan bij het kerstdiner bij mijn dochter, haar partner en drie kinderen. Voor twee van de drie volwassen kinderen is het voldoende om voorzichtig te zijn, afstand te houden, maar wel samen te zijn. Mijn ene zoon is uitermate voorzichtig. Hij vindt dat ik als mater familias het besluit zou moeten nemen om geen gezamenlijke kerst te vieren. Dit om elk risico van besmetting te vermijden. Is dat mijn plicht?

Gevaarlijke kerst

Beste Gevaarlijke kerst,

Er lijkt mij niets mis met uw voorstel om het vieren van Kerstmis te spreiden over twee dagen met twee verschillende groepjes familieleden. De ene keer gaat het om het gezin van uw zoon, waar twee mensen op bezoek komen: u en uw andere zoon. De tweede dag gaat u als enige op bezoek bij het gezin van uw dochter. Dat valt netjes binnen de beperkingen die gelden voor aantallen bezoekers in een huishouden. Als er tijdens het bezoek anderhalve meter afstand wordt gehouden, is alles protocollair in orde. U zit qua leeftijd in een risicogroep, maar ook hoogbejaarden in verpleeghuizen mogen bezoek ontvangen. De regering heeft niet opgeroepen tot algehele zelfisolatie, dus er is geen enkel bezwaar tegen uw plan.

Artikelen in Corona, Feestdagen, Ouders en volwassen kinderen, Visite.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Martin schrijft

    Tijdens beide gedeeltelijke lockdowns, hebben wij uitsluitend de mensen die we als intimi beschouwen uitgenodigd in ons huis.
    De mensen die niet wenste te komen, beschouwen we nu als vrienden/kennissen.
    Als wij uitnodigingen kregen hebben wij ook op deze manier de keuze om wel of niet te gaan gemaakt.
    Voordeel is dat we nu minder mensen hebben waar we na deze periode op beleefdheidsvisite hoeven te gaan.Sommige HTML is toegestaan