Spring naar inhoud


Boter afsmeren

Beste Beatrijs,

Vandaag aan tafel vertelde ik de kinderen dat ze het te veel aan boter op hun mes, absoluut niet mochten afsmeren op de rand van hun bord. Dit is naar mijn mening geen gezicht en zou de kans verhogen dat je met je mouw door de afgesmeerde klodder gaat. Daarop kreeg ik met mijn vriend een discussie. Volgens hem mag je juist wel het mes, zij het bescheiden, even over de bovenste rand van je bord schoon vegen. Ik heb geleerd dat dat niet netjes is. Wat zegt de etiquette hier over?

Boteroverschot

Beste Boteroverschot,

De belangrijkste regel in dezen is: neem niet te veel boter. Dit kan met niet genoeg nadruk tegen de kinderen worden gezegd. Neem niet teveel boter! Beter drie keer terug met het mes in de botervloot om nog wat extra te nemen, omdat je de eerste keer te weinig had, dan het teveel aan boter terugdoen in het centrale bakje of aan je bord afsmeren. Dit is allebei even onsmakelijk.

Als er onverhoopt toch helemaal per ongeluk (sorry, even niet opgelet) ietsje teveel boter aan het mes kleeft, dan moet dit op de eigen boterham, op het eigen stukje brood erbij worden gesmeerd. Zelf opeten dus en niet besmeurd met jam en kruimels afvegen in de algemene pot of de disgenoten visueel ontrieven door het op het eigen bord te deponeren.

Artikelen in Eten en drinken, Kinderopvoeding.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan