Spring naar inhoud


Aubade in restaurant

Beste Beatrijs,

Onlangs speelde een violist in een restaurant speciaal voor mij een mooi nummer. Hoe moet ik me gedragen tijdens het spelen? Moet ik de violist de hele tijd aankijken, kan ik tussendoor een hapje of slokje nemen? Ik vraag het, omdat ik me wat ongemakkelijk voelde op dat moment.

Gevleid, maar dan?

Beste Gevleid,

Het ‘speciaal voor iemand spelen’ wat sommige restaurantmuzikanten wel eens doen, is een manier om een speciale fooi binnen te slepen. Het is opdringerig gedrag dat ze niet zouden moeten vertonen. De muzikanten worden immers al betaald door de restauranteigenaar. En als ze op eigen initiatief binnen komen vallen, moet de restauranteigenaar ze onverwijld naar buiten dirigeren. U kunt de violist even vriendelijk toeknikken en vervolgens gewoon doorgaan waar u mee bezig bent, namelijk eten en converseren met uw tafelgenoten.

Artikelen in Horeca.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan