Spring naar inhoud


Alleen een hoofdgerecht

Beste Beatrijs,

Als wij uit eten gaan in een restaurant, komt het regelmatig voor dat ik meer eetlust heb dan mijn vriendin. Dan neem ik graag een voorafje en een hoofdgerecht, terwijl zij genoeg heeft aan een hoofdgerecht. Ik vind dat lastig, omdat ik ofwel moet eten terwijl zij toekijkt, ofwel het voorgerecht, waar ik heel veel zin in heb, moet overslaan. Wat zegt de etiquette hierover?

Verschillen in eetlust

Beste Verschillen in eetlust,

Het is zeker toegestaan om een voorgerecht te bestellen, terwijl de tafelgenoot alleen een hoofdgerecht neemt. Dan moet de ander even wachten, maar dat zal geen probleem zijn, want die ander wíl helemaal geen voorgerecht. Wat sommige mensen ook wel eens doen in die situatie: degene met minder eetlust bestelt twee voorgerechten in plaats van alleen een hoofdgerecht. Op die manier wordt de ongemakkelijke situatie vermeden dat de een zit te eten, terwijl de ander toekijkt, maar is het voor degene met minder honger toch niet te veel. Twee voorgerechten wegen ongeveer op tegen een enkel hoofdgerecht.

Artikelen in Eten en drinken, Horeca.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Henri bik schrijft

    Wij hebben het zelfde verschil en laten het gerecht voor mijn vrouw tegelijk met mijn voorgerecht op tafel zetten.Sommige HTML is toegestaan