Spring naar inhoud


Familie kiest voor ex

Beste Beatrijs,

Na de scheiding van onze ouders bleef mijn moeder intensief omgaan met de familie van mijn vader. Hoewel ze zelf goed contact heeft met haar eigen broers en zussen was ze regelmatig te gast op feestjes van haar ex-schoonfamilie. Tijdens deze bijeenkomsten werd er doorgaans zeer geringschattend over mijn vader gesproken. Ik heb dit altijd als zeer kwetsend ervaren. Mijn vader werd jarenlang doodgezwegen bij zijn familie. Hoewel dat al pijnlijk genoeg was, vind ik het niet correct als die leegte dan met mijn moeders aanwezigheid wordt ingevuld en zelfs met haar nieuwe vriend. Ik heb mijn moeder vaak laten weten dat ik het niet prettig vind om haar steeds tegen te komen bij mijn vaders familie. Ik vind dit respectloos. Alsof niemand er bij stilstaat dat ik als dochter van gescheiden ouders ook wel eens een familiefeestje wil dat niet gepaard gaat met spanning en pijn.

Moeder dringt zich op

Beste Moeder dringt zich op,

De familie van uw vader heeft zich na de scheiding van uw ouders niet loyaal betoond met hem maar met zijn ex! Uw vader bezoekt geen feestjes van zijn eigen familie, maar uw moeder doet dat wel. Dit is heel vreemd. Uw vaders familie laat zich ook minachtend over hem uit. Blijkbaar vervult uw vader in zijn familie de rol van zwart schaap. Dat lijkt me voor u vervelend genoeg om zelf ook niet meer naar die familiebijeenkomsten te gaan. Dat uw moeder stug blijft omgaan met haar ex-schoonfamilie kunt u haar een beetje kwalijk nemen, maar de rol van de familie zelf (haar blijven uitnodigen, voortdurend laten zien dat ze haar prefereren boven uw vader en tegelijk uw vader van zich afstoten) is veel en veel kwalijker. Zelfs als uw moeder helemaal afstand zou nemen van haar ex-schoonfamilie, zou deze familie uw vader nog steeds als zwart schaap behandelen. Bij zo’n familie hebt u toch niets te zoeken?

Artikelen in Huwelijk en scheiding, Schoonfamilie.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Ineke Kouwenhoven schrijft

    Er gebeuren rare dingen na een scheiding. Mijn moeder en mijn ex bleven elkaar ook opzoeken en dan werd er negatief over mij gesproken. Mijn dochter heeft weleens gezegd of ze zich realiseerden dat ze het over haar moeder hadden. Maakte niet uit, het ging gewoon door. Zowel dochter als zoon als ik hebben het contact met mijn moeder (en de rest van het gezin) jaren geleden verbroken. Ben vier jaar geleden ook niet naar haar uitvaart geweest. Je hebt je familie niet voor het uitzoeken maar je bent ook niet verplicht er nog mee om te gaan als hun gedrag je niet bevalt.Sommige HTML is toegestaan