Spring naar inhoud


Zwemmer zonder zitplaats

Beste Beatrijs,

Onlangs was ik in een subtropisch zwembad. Weer viel mij op dat vrijwel alle stoelen op het terras in beslag zijn genomen door handdoeken van zwemmers. Ter signalering: dit is míjn stoel! Ik vind dit een onhebbelijke gewoonte. Terwijl het terras praktisch leeg is, is er voor mij toch geen plaats om even uit te rusten na het ravotten met mijn kinderen. Kan ik zo vrij zijn om maar gewoon een handdoek te verplaatsen, zodat ik even kan zitten, of moet ik lijdzaam toezien dat ik te laat ben en een stoel niet voor mij is weggelegd?

Zwemmer zonder zitplaats

Beste Zwemmer zonder,

Ja, dat is inderdaad een hinderlijke gewoonte van zwembadpubliek. Maar u kunt rustig een handdoek verplaatsen naar een andere stoel, (waar er ook al een opligt, maar dat geeft verder niet). Als ze eraan komen om hun stoel te claimen, zegt u: ‘O sorry, ik was zo moe, ik wilde even zitten, maar gaat uw gang’. Vervolgens staat u op en gaat op een andere stoel zitten, waarvan u de handdoek op de plaats ernaast legt. Enzovoort, net zo lang tot u uitgerust bent en weer te water gaat.

Artikelen in Het publieke domein.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan