Spring naar inhoud


Ze zien niet dat ik bel

Beste Beatrijs,

Regelmatig voer ik hands free telefoongesprekken met oordopjes in. Soms doet zich een situatie voor, waarbij ik niet precies weet te handelen. Bijvoorbeeld als ik een bekende tegenkom op straat die mij aanspreekt en niet doorheeft dat ik al in gesprek ben. Ook ben ik wel eens aan het bellen op weg naar mijn werk. Als ik mijn kantoor en afdeling binnenstap, groeten collega’s mij en beginnen soms tegen me te praten. Ze weten niet dat ik aan het telefoneren ben. Hoe kan ik dit netjes oplossen zonder dat ik een van de betrokkenen beledig?

Lopend bellen

Beste Lopend bellen,

Als u een telefoongesprek voert op straat en een bekende spreekt u aan, kunt u twee dingen doen: ofwel u beëindigt het telefoongesprek en zegt: ‘Ik bel je later terug’ ofwel u begroet de bekende kort en zegt: ‘Sorry, ik ben aan het telefoneren’. Het hangt ervan af wat op dat moment belangrijker voor u is: doorgaan met het telefoongesprek of een gesprek voeren met de bekende die u tegenkomt. U kunt beter niet al telefonerend het kantoor binnengaan. Uw werk betreden betekent dat u open staat voor communicatie met collega’s en anderen. Het is beter om uw telefoongesprek buiten af te maken met de rug naar de ingang. Als u klaar bent, gaat u naar binnen zonder oordopjes in.

Artikelen in Bellen, Smartphone.

Gelabeld met .


3 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. Stella schrijft

  Ik vind het raar om de werkdag te beginnen met al bellend de afdeling op te lopen. Begint het werk soms al op straat? Of is het privé en kom je privé kakelend binnen zwieren en als een hulpeloos suikerprinsesje totaal niet weten wat te doen met anderen die dan tegen je praten? Waarom is het zo moeilijk om te bedenken hoe je ergens op een fatsoenlijke manier naar binnen gaat?

 2. Monique schrijft

  Beste lopende, autorijdende, boodschappen afterekenende, restaurantbezoekende etc beller,

  in openbare ruimtes horen naar mijn idee gedragingen die communicatie mogelijk maken. Het is ook veiliger, zo kun je de claxon van de vrachtwagen beter plaatsen als je niet afgeleid bent door een telefoontje met oortjes in.
  Bij contacten tussen mensen of bij een kort contactmoment maakt het zeker uit of je enige respectvolle aandacht kunt opbrengen of dat je aandacht steeds elders is.
  Handsfree bellen met oordopjes voelt wellicht alsof je iets zeer belangrijks bespreekt wat niet wachten kan en dat je efficiënt je tijd benut, maar voor de rest van de wereld komt het licht belachelijk over. Blijkbaar is het ook geen punt dat anderen gesprekken kunnen volgen. Hetgeen veel zegt over de inhoud van het gesprek.
  Plan je telefoongesprekken (aantal en tijdsduur) en locaties beter, zodat je ook in staat bent om met je collega, tafelgenoot, bekende etc. een waardevol contact te leggen of houden bij een live contact. In een noodgeval kun je uiteraard altijd naar de telefoon grijpen ongeacht de situatie.

 3. Berry schrijft

  Ik vind dat zowel Monique als Stella misschien niet doorhebben hoe druk sommige mensen het hebben met zowel privézaken als werk. Telefoontjes (zeker belangrijke) zijn niet altijd te plannen en ja Stella, sommige mensen werken al voordat ze op hun werk zijn. Betrokkenheid, ambitie of prioriteit kunnen hiervan de reden zijn.

  Als collega’s weten dat een persoon vaak handsfree belt kunnen ze daar ook rekening mee houden. Zelf zou ik een bellend gebaar maken en mensen pikken dat altijd wel op.Sommige HTML is toegestaan