Spring naar inhoud


Wat te doen tegen wildplassers

Beste Beatrijs,

Ik merk regelmatig dat de heren in de samenleving het niet zo nauw nemen met de regels voor toiletbezoek. Ze stoppen heel makkelijk even met de auto om zomaar langs de weg te plassen. Ze lopen niet even door om een struikje op te zoeken of iets minder in het zicht te gaan staan. Ook op gezellige grasvelden waar met mooi weer allerlei gezelschappen zitten gaan ze zonder blikken of blozen hun gang om zich na gedane arbeid tevreden en opgelucht weer in hun groep te mengen. Ik zou het niet in mijn hoofd halen, ook mijn naasten niet. Hoe kan dit gedrag worden ingetoomd?

Overal wildplassers

Beste Overal wildplassers,

Tegen mensen die zich misdragen in de openbare ruimte valt op individuele basis weinig te doen. Openlijk urineren door mannen wekt walging bij de omstanders, maar de daders erop aanspreken helpt niet en kan verkeerd uitpakken voor degene die terechtwijst. Het wangedrag is niet serieus genoeg en duurt te kort om de politie voor te bellen. Anderzijds krijgen overtreders wel een boete, als de politie hen op heterdaad betrapt. Het punt is dat deze mannen heel goed weten dat wildplassen niet oké is, maar het kan ze niets schelen. Ze hebben hoge nood, ze gaan hun gang en ze komen ermee weg.

Ik kan wel van de kansel roepen dat het niet hoort, maar daarmee vertel ik niets nieuws. Iederéén weet dat het niet hoort. De meeste mannen houden zich aan deze fatsoensregel en zoeken een wc op of stellen zich tenminste verdekt op, maar je hebt er altijd enkelen die zich nergens wat van aantrekken. Dat geldt niet alleen voor wildplassen, maar ook voor rotzooi op straat gooien, voordringen, te hard rijden enzovoort. Elke regel die bestaat zal op enig moment worden overtreden, zo zit de mensheid in elkaar.

Artikelen in Het publieke domein.

Gelabeld met , .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Mo Rulez schrijft

    Jonge mannen die, meestal in een verregaande staat van beschonkenheid, hun water in het zicht van anderen lozen zijn mij een gruwel. Buiten het zicht plassen wordt ook niet altijd netjes gedaan, getuige de vele onwelriekende gevels en liftkooien in de openbare ruimte.
    Oudere mannen zijn een verhaal op zich. Die kunnen het vaak écht niet ophouden. Ik heb al een paar keer een noodstop moeten maken omdat mijn bijrijder naar eigen zeggen “op knappen stond”.Liever even stoppen dan doorrijden met een kletsnatte bijrijdersstoel!Sommige HTML is toegestaan