Spring naar inhoud


Buurman klust midden in de nacht

Beste Beatrijs,

Ik heb er last van dat mijn bovenbuurman ’s avonds en ’s nachts aan het klussen is. Het lijkt of hij pas ‘s avonds na elf uur begint te leven. Het is niet zo erg om de politie in te schakelen, maar het is wel irritant om om 1.00 uur wakker te worden. Ik heb hem een brief geschreven met het verzoek na 23.00 uur niet meer te klussen op de kamer die boven mijn slaapkamer is gesitueerd. Afgelopen nacht heb ik uit frustratie naar boven geschreeuwd of het een keer afgelopen is. Na een kwartier was het rustig. Ik vind dat geen oplossing, ik verlaag me dan naar zijn niveau. Ik heb gezocht naar een brochure of folder met normen en regels, zodat ik hem erop kan wijzen wat normaal is, maar ik kon niets vinden.

Slapeloos

Beste Slapeloos,

Allemachtig, wat wringt u zich in bochten om de buurman niet onder ogen te komen. Door het plafond heenschreeuwen, brieven schrijven, de politie bellen, brochures opzoeken, het is allemaal even omslachtig als ineffectief. Ga toch gewoon om de tafel zitten en bespreek het conflict als volwassen mensen onder elkaar. Smeer de klusser stroop om de mond en informeer of hij wel eens last heeft van u. Maak afspraken om het leven draaglijk te houden. Als hij zich er niet aan houdt, kunt u altijd de politie nog bellen.

Artikelen in Buren.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan