Spring naar inhoud


Wandelen na het eten?

Beste Beatrijs,

Laatst wilde een vriend na de maaltijd gaan wandelen, omdat dat goed zou zijn voor de spijsvertering. Zelf ben ik een voorstander van uitbuiken. Ik heb geleerd dat je bijvoorbeeld voor sporten twee uur niet mag eten, omdat het bloed dan naar de maag in plaats van naar de ledematen stroomt. Met andere woorden: het is niet goed voor de spijsvertering. Of gaat het om de frisse lucht? Dan kan ik net zo goed vanaf de bank het raam open zetten! Wat is de waarheid?

Wandelen of hangen?

Beste Wandelen of,

Sporten is iets anders dan een wandelingetje maken voor de frisse lucht. Het is niet raadzaam om vlak voor een energieverslindende sportwedstrijd, waar je een topprestatie moet leveren, een zware maaltijd achterover te slaan. Van zwaar tafelen wordt men gewoonlijk een beetje vadsig. Maar je mag best wat eten voordat je gaat sporten. Iets lichts, iets om in je maag te hebben. Op een lege maag sport het niet lekker.

Na het eten is er van alles mogelijk. Na een diner dansant gaat men dansen, ook tussen de gangen door. Men kan recreatief zwemmen of andere lichte bewegingen maken. Waaronder wandelen. U moet gewoon doen waar u zin in hebt. Uw vriend wil even de benen strekken, een frisse neus halen of zoiets. Als u dat leuk vindt, doet u mee (het kan heus geen kwaad). Maar als u liever op de bank gaat hangen, is dat ook prima. Het een is niet beter voor de gezondheid dan het ander. Een beetje frisse lucht scheppen kan op alle tijdstippen gebeuren en hoeft niet speciaal na het eten. De enige waarheid is dat uw vriend en u het eens moeten worden over wat te doen na het eten, maar dan om redenen van ‘waar hebben we nu eens zin in’ en niet uit gezondheidsoogmerk.

Artikelen in Eten en drinken, Het publieke domein, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan