Spring naar inhoud


Waarin dien je je neus te snuiten?

Beste Beatrijs,

Als wij uit eten gaan in een restaurant, snuit mijn partner altijd zijn neus in zijn servet. Dit vind ik zo vies en daar is een servet toch niet voor bedoeld? Of is dit normaal?

Neus snuiten

Beste Neus snuiten,

Nee, het is niet de bedoeling dat uw partner zijn neus in een servet snuit, zeker niet in een gesteven, linnen servet! Dat valt absoluut af te keuren. Het is net zoiets als een spiegel schoonmaken met een vieze, ouwe dweil. Ik raad u aan om uw partner (nogmaals?) te waarschuwen dat hij dat niet moet doen, omdat het heel smerig is voor bedienend personeel dat na het eten de servetten verwijdert en onverhoeds in het snot kan tasten. Zorg er voor om zelf altijd voor de zekerheid papieren zakdoekjes in uw tas te hebben, zodat u uw vriend een zakdoekje kunt aanreiken, wanneer hij aanstalten maakt om zijn neus in servet of tafellaken te snuiten. Desnoods kan hij bij de bediening vragen om een apart papieren servetje of een tissue.

Artikelen in Horeca.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Jolande schrijft

    Als mijnheer dat ‘altijd’ doet, stel ik voor dat hij altijd ’n eigen zakdoek of tissue binnen handbereik heeft omdat zijn gewoonte echt niet beschaafd is. Hopelijk’ trompettert’ hij er niet ook nog bij.

    Bovendien zal hij aangemoedigd moeten worden standaard direct na binnenkomst de sanitaire voorziening op te zoeken om daar sowieso de neus te snuiten en – natuurlijk – dan de handen te wassen. Dan kan desnoods wat papier van de rol in de broekzak meegenomen worden als ’n zakdoek vergeten is. Bij voorkeur (weer) afgezonderd gebruiken.Sommige HTML is toegestaan