Spring naar inhoud


Servet misbruiken

Beste Beatrijs,

Zo nu en dan gaan mijn man en ik samen of met de kinderen eten in een restaurant. De katoenen servetten die bij de borden liggen dienen in mijn ogen om je mond mee af te vegen. Mijn man gebruikt het servet ook om uitgebreid zijn neus in te snuiten. Ik weet dat servetten naderhand gewassen worden, maar ik vind het een vies idee en niet netjes. Mijn man zegt dat het volkomen normaal is. Wat kan wel en wat niet met een katoenen servet?

Servetetiquette

Beste Servetetiquette,

Een servet is absoluut niet bedoeld om je neus in te snuiten! Als men zo nodig wil snuiten (de neus zachtjes ophalen is beter), dan moet men discreet een zakdoek gebruiken. Uw man houdt er een walgelijke gewoonte op na. Als hij zich vrij voelt om een servet als zakdoek te gebruiken, waarom dan eigenlijk niet het tafelkleed? Of het voorschoot van een passerende serveerster? Die dingen gaan tenslotte ook in de was.

Druk uw man op het hart om hiermee op te houden, al was het maar terwille van het personeel dat na de maaltijd de tafel moet afruimen en het misschien niet prettig vindt om in een servet vol met snot te grijpen. Draag zelf altijd een pakje papieren zakdoekjes bij u in uw tas, en stel uw man er fluks een ter hand, wanneer hij weer aanstalten maakt om zich aan het servet te vergrijpen.

Artikelen in Horeca.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Renzo schrijft

    Complimenten, behalve voor het advies, ook voor het prachtwoord ‘fluks’. Mevrouw Ritsema!Sommige HTML is toegestaan