Spring naar inhoud


Vragen naar gezondheid

Beste Beatrijs,

Een kennis van mij informeerde onlangs naar mijn gezondheid. Ik vond dat vreemd, er was geen aanleiding voor. Ik ben kerngezond en niet herstellende van een of andere ziekte, noch in het verleden ziek geweest. Ik heb hem gezegd dat ik het een indiscrete en niet ter zake doende vraag vond. Reageerde ik te aangebrand?

Niet ziek

Beste Niet ziek,

Rechtstreeks naar iemands gezondheid vragen is inderdaad een rare manier van doen, al werd er waarschijnlijk niets kwaads mee bedoeld. U had de vraag kunnen pareren met een koele spiegeling: ‘Met mijn gezondheid gaat het uitstekend, maar hoe is het eigenlijk met de jouwe? Vertel me alle details!’ En dan maar hopen dat de ironie gevat wordt.

Artikelen in Taalgebruik, Ziekte.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Ariel schrijft

    U had de vraag ook kunnen beantwoorden met de vraag ‘Vanwaar de vraag?’ Wellicht had dat u inzicht in de aanleiding gegeven (u ziet zo grauw, de vorige keer was u zo verkouden…). Tegelijk is het een reflectiemomentje voor de vragensteller die zich vast zal afvragen of die vraag nou wel zo handig was..Sommige HTML is toegestaan