Spring naar inhoud


Verkeerde jurken

© Sjoerd van der Zee

Beste Beatrijs,

Deze maand gaan mijn vriend en ik trouwen. Mijn aanstaande heeft een zus met wie ik op slechte voet verkeer. Zij is al zes jaar onaardig tegen mij. We hebben haar uitgenodigd, omdat we haar moeilijk kunnen overslaan. Eerst belde ze netjes op over de dresscode. Wij gaven aan: geen wit of zwart, liever niet te bonte, schreeuwerige kleuren en liever geen roodtinten. Kwam ze op de proppen met een cyclaamjurk, waar we niet blij mee waren. Vervolgens kocht ze een bloedrode galajurk – die hebben we dus wel ‘verboden’. Daarna kocht ze een wit met bruine galajurk – gelukkig heeft mijn schoonmoeder hierbij ingegrepen. En van de week belde ze op dat ze een koraalrood jurkje heeft gekocht. Ik word hier helemaal gek van en op dit moment ben ik in staat om haar uitnodiging in te trekken. Dat kan niet, maar hoe moet ik me te weer stellen tegen iemand die mij zo bewust treitert?

Verkeerde jurken

Beste Verkeerde jurken,

Als uw schoonzuster tot vier keer toe een nieuwe outfit voor uw bruiloft heeft gekocht, die geen genade in uw ogen kon vinden, moet u het maar opgeven verder. Ze is nu wel genoeg op kosten gejaagd. Zet elke gedachte over de jurk van uw schoonzuster uit uw hoofd. Bekommer u niet langer om kleurstellingen en nog veel minder om de intenties van de draagster. Hou op met u erover op te winden. Haar kleding doet er helemaal niet toe. U zult het stralende middelpunt van uw eigen bruiloft zijn, de gasten komen voor u en uw man, iedereen zal u toelachen en geluk wensen, en al komt uw schoonzuster verkleed als harlekijn in een roodgeruit hansopje, ze zal er nog niet in slagen om deze dag voor u te bederven. Daar is kleding te onbelangrijk voor.

Artikelen in Bruiloft.

Gelabeld met , , .


9 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. Kitty schrijft

  Bij voorbaat ook behoorlijk abject dat u een dresscode afgeeft en dan ook nog met zulke hoge eisen!

  Wees blij dat de schoonzus in kwestie er zelfs nog contact over heeft opgenomen!

 2. Dicky schrijft

  Neem me niet kwalijk, maar als ik dit zo lees, wat je aan mag en wat niet, zitten er nogal wat eisen aan verbonden.
  Als ik zulke vrienden had zag ik er liever vanaf om te komen.

 3. Geerte schrijft

  Nou, ik vraag me na het lezen van uw brief af wie of u niet juist zelf een onaardige schoonzus in spe bent.

  Als het allemaal zo belangrijk is moet u zelf maar een zeegroene pasteljurk voor haar (laten) naaien, of u gaat na welke van de vier geboden opties u het minste stoort!

 4. bobbie schrijft

  Hoi Verkeerde Jurken,

  Ik heb een andere tip voor je, als je schoonzus is ‘geslaagd’ breng haar dan een bloemetje, bedank haar voor al haar moeite en vraag of ze vast een stukje proeftaart komt eten.

 5. Melanie schrijft

  Volgens mij houd je zo alleen pasteltinten over, erg jammer als je dat niet staat of speciaal zou moeten komen.. Het lijkt me ook niet zo gezellig om op jouw bruiloft te komen en het is ook helemaal niet netjes om iemands kleding af te kraken.

  Het lijkt me dat je in de eerste plaats mensen uitnodigt omdat je ze graag bij jullie feest wilt hebben, dan is de kleding onbelangrijk. Ik zou me er dan ook niet fijn bij voelen als ik weet dat iedere gast een mintgroene of babyroze jurk heeft moeten aanschaffen die hij alleen maar kan dragen naar mijn huwelijk..

 6. Renzo schrijft

  wat ik mij afvraag: mag een nauw voorgeschreven dresscode wel? Beatrijs, vertel.

  Ik vind het een motie van wantrouwen richting je gasten. en een schoffering van je gasten.

  als dat etiquette is, is het een grove, laagbijdegronde etiquette. Geen etiquette dus.
  maar goed, er zullen wel weer regels voor zijn.

  Ik denk dat briefschrijfster maar gewoon een feestje moet houden voor haar en haar man.
  en de paar vriendinnen die ze kan tiranniseren met haar verwendeprinsjesgedrag,. haar eisen

  een goed huwelijk gewenst mevrouw!
  Het begint al slecht: met EISEN

 7. Ben schrijft

  Volgens mij gaat het helemaal niet om die gekleurde jurken. Het bruidje in spe heeft gewoon een hartgrondige afkeer van haar aanstaande schoonzus en gebruikt elk argument dat ze kan vinden als “jurk” om mee te slaan.

 8. M. Helman schrijft

  Er is een dresscode en een dresscode, gala, tenue de ville, klein avondtoilet, iedereen bepaald daarbij zijn maar vooral haar eigen kleur. Als de bruid in het wit gaat dragen de gasten een andere kleur. Welke? Dat bepalen de gasten zelf. Als ik het goed begrijp mogen de mannen ook niet verschijnen in een zwart pak, degenen die niets anders in de kast hebben zijn dus verplicht een nieuw pak aan te schaffen. U jaagt uw schoonzus op kosten met zulke exorbitante eisen.

 9. Esmee schrijft

  Haha, ze doet het erom en de bruid in spe hapt toe. Zeg haar toch dat ze wat u betreft de vier jurken over elkaar aan trekt, want ze zal toch precies uitzoeken wat u verbiedt.Sommige HTML is toegestaan