Spring naar inhoud


Veranderlijke vriend

Beste Beatrijs,

Sinds een jaar heb ik (vrouw van dertig) een vriend die vijftien jaar ouder is dan ik. Wanneer wij samen zijn, en dat is vrijwel elk weekend, is het heel erg leuk en is hij de ideale man. Maar wanneer hij weer in zijn eigen huis is, kan hij afstandelijk en soms zelfs onaardig doen. Het lijkt alsof hij dan een beetje vergeet dat ik besta. Dit maakt me onzeker. Ik weet niet waar ik aan toe ben. Ik heb het hierom het een paar keer uitgemaakt, maar hij blijft mij terug willen. Wat kan ik van de toekomst verwachten en hoe moet ik hiermee omgaan?

Mijn vriend is wispelturig

Beste Mijn vriend is wispelturig,

Dit lijkt me niet typisch iets voor relaties met een groot leeftijdsverschil. Wat u beschrijft komt ook vaak genoeg voor bij relaties van leeftijdgenoten. Kennelijk beschouwt uw vriend u als goed genoeg voor het weekend en is hij doordeweeks niet zo geïnteresseerd.

Hoe de toekomst eruit zal zien hangt af van hoe u de toekomst aanpakt. Als u niet tevreden bent met de manier waarop het nu gaat, moet u daar een goed gesprek over voeren met uw vriend. Vertel hem wat u dwars zit en hoe hij het anders en beter zou kunnen aanpakken. Hij kan dan beloven om zijn gedrag in de door u gewenste richting aan te passen of hij kan zeggen dat hij niet voelt voor uw voorstel en dat hij alles wil houden, zoals het is. Betoont hij zich weigerachtig om u tegemoet te komen, kunt u bedenken of u bereid bent om genoegen te nemen met wat hij u te bieden heeft, of dat dat voor u te weinig is. In dat laatste geval maakt u een eind aan de relatie, u laat zich niet meer vermurwen als hij toch weer bij u aanklopt, en u gaat op zoek naar een andere vriend die beter aan uw verlangens voldoet. Als uw vriend wel beterschap belooft maar niet levert, geeft u hem ook de bons.

Artikelen in Liefde en relaties.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan