Spring naar inhoud


Twee huwelijksfeesten

Beste Beatrijs,

Mijn ouders zijn over een paar maanden vijftig jaar getrouwd. Dit willen ze gaan vieren op de dag zelf met alle kinderen en kleinkinderen. Toen zij dit aankondigden, vertelde mijn schoonzus dat zij en haar dochtertje er niet bij zouden zijn, omdat dat precies de datum is waarop haar zus, wonend in Argentinië, haar bruiloft gepland had. Mijn ouders zijn van mening dat deze zus haar trouwdatum vanwege hun gouden huwelijk had moeten verzetten en zijn verontwaardigd dat mijn broer in z’n eentje (zonder vrouw en kind) op hun feest zal zijn. De zus in kwestie heeft samen met haar Argentijnse aanstaande al vier kinderen, dus in de ogen van mijn ouders is dit huwelijk minder urgent. Mijn broer en schoonzus vinden daarentegen dat mijn ouders hun gouden bruiloft best op een andere datum kunnen vieren. Wat vindt u?

Gesteggel over data

Beste Gesteggel over data,

Iedereen mag zijn huwelijksjubileum c.q. bruiloft vieren op de dag die zij zelf opportuun achten, zonder rekening te houden met de wensen van de schoonfamilie van een verschillende generatie op een ander continent. Als je daaraan gaat beginnen, is het einde zoek en kan er nooit meer een feest plaatsvinden, omdat elke datum wel voor iemand bezwaarlijk is.

In dit geval moet de schoondochter van het jubilerend echtpaar een keus maken tussen het 50-jarig huwelijk van haar schoonouders en het huwelijk van haar zus. Het lijkt nogal voor de hand te liggen dat ze kiest voor het huwelijk van haar zus (naaste familie) en niet voor het feest van de schoonfamilie (koude tak). Het past uw ouders niet om kritiek uit te oefenen op deze beslissing. Mensen geven feestjes en het lukt niet alle genodigden om gehoor te geven aan de uitnodiging. Zo gaat dat en dat is niet iets om moeilijk over te doen. Als uw ouders hechten aan de aanwezigheid van alle kleinkinderen – een voorstelbare wens voor een 50-jarig huwelijksfeest – zouden ze kunnen besluiten dat de aanwezigheid van alle familieleden belangrijker is dan viering op de exacte datum. Het feest een paar weken uitstellen is dan een geringe prijs voor de opkomst van de voltallige familie.

Artikelen in Huwelijksjubileum, Schoonfamilie.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan