Spring naar inhoud


Te veel belangstelling

Beste Beatrijs,

Mijn moeder heeft Alzheimer en is opgenomen in een verzorgingstehuis. Langzaam maar zeker verliest ze steeds meer vaardigheden. Ik heb het daar heel moeilijk mee. Regelmatig wordt er, ook door vage kennissen, naar mijn moeder geïnformeerd. Eigenlijk wil ik er dan niet over praten, maar ik vind het moeilijk om ‘goed’ te zeggen. Er ontstaat dan een gesprek over hoe erg de ziekte is met voorbeelden van andere mensen en gefilosofeer. Laatst kon ik mijn tranen ook niet inhouden op een feestje, omdat het mij persoonlijk zo raakt. Hoe kan ik zo’n gesprek afkappen zonder bot over te komen?

Geen zin in Alzheimer

Beste Geen zin in Alzheimer,

Als iemand vraagt hoe het met uw moeder gaat en u hebt op dat moment geen zin om over haar te praten, kunt u zeggen: ‘Naar omstandigheden goed, dank je’ en vervolgens begint u snel over een ander onderwerp of u stelt zelf een andere vraag aan uw gesprekspartner.

Artikelen in Ziekte.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan