Spring naar inhoud


Snapshots van etende mensen

Beste Beatrijs,

Een oom van mij is dol op fotograferen. Bij familiebijeenkomsten (verjaardagsfeestjes, familiedagen), wacht hij gasten op achter de voordeur en maakt meteen bij binnenkomst een foto. Pas daarna vindt de begroeting plaats. Als het eten op tafel komt, wordt er een foto van je gemaakt, terwijl je een hap van je eten neemt. Ik vind dit heel vervelend, vooral als hij de foto’s uitgebreid aan iedereen gaat rondsturen. Kan ik mijn oom hierop aanspreken of moet ik me erbuiten houden?

Last van paparazzo

Beste Last van paparazzo,

Op familiefeestjes worden foto’s gemaakt. Dat vinden mensen leuk en daar is ook niets op tegen. Of foto’s maken bij binnenkomst (nog voor het begroeten) zo’n geweldig idee is, betwijfel ik. Gasten hebben jassen aan en schrikken van de onverwachte manoeuvre, ik denk dat het leuker is om ze pas te fotograferen, als ze geacclimatiseerd zijn op het feestje. Ik kan me overigens niet voorstellen dat bij elk familiefeestje diezelfde routine wordt gevolgd om binnenkomende gasten vanuit een hinderlaag te overvallen. Eén keer zo’n serie maken kan grappig zijn, daarna wordt het flauw. Het fotograferen van etende mensen moet worden vermeden. Mensen die op een kippenpoot knagen of slagroomtaart naar binnen werken staan er altijd onvoordelig op. Niet voor niets hanteren politici en andere publieke personen een totaalverbod op het maken van foto’s waar ze etend op staan. Vraag uw oom vriendelijk om ermee op te houden of althans u over te slaan, als hij toeslaat onder het eten.

Artikelen in Eten en drinken, Visite.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan