Spring naar inhoud


Ruziënde exen

Beste Beatrijs,

In mijn huisartsenpraktijk deed zich enige tijd geleden een vervelend incident voor. In de wachtkamer kwamen een man en vrouw elkaar tegen die kort tevoren nog een echtpaar waren. Er volgde een onfrisse woordenwisseling waar andere patiënten van moesten meegenieten. Na deze pittige confrontatie verliet de man de wachtkamer. Hij maakte liever een andere afspraak, zo liet hij de balie-assistente weten. De vrouw kwam even later naar de receptie en maakte de assistente verwijten, omdat zij haar en haar ex een afspraak had gegeven op bijna dezelfde tijd. De baliemedewerkster vond de ruziënde exen in de wachtkamer al heel vervelend. Moet zij zich nu ook schuldig voelen dat zij dit incident niet heeft voorkomen?

Ruzie in de wachtkamer

Beste Ruzie in de wachtkamer,

Uw assistente hoeft zich absoluut niet schuldig te voelen! Twee exen die elkaar bij toeval in een wachtkamer tegenkomen moeten de beleefdheid opbrengen om geen scène te schoppen. Er is geen enkele noodzaak om zich met elkaar te bemoeien, laat staan tot het uitvechten van ruzies. Ze kunnen gewoon allebei een tijdschrift pakken of hun telefoontje en daar grimmig in gaan zitten staren. De assistente heeft niet de taak om eerst uit te zoeken wie er nog meer in de wachtkamer zitten, voor zij een afspraak voor een patiënt maakt. Hoe kan zij weten wie er allemaal wel of niet gescheiden zijn en of bepaalde mensen elkaar wel of juist niet tegen het lijf willen lopen?

De assistente en u hoeven zich ook geen zorgen te maken over de andere patiënten in de wachtkamer. Die hebben ongetwijfeld genoten van deze onverkwikkelijke scène van een ex-echtpaar dat zich bespottelijk heeft gedragen. Zo heeft iedereen wat meegemaakt om thuis over te vertellen.

Artikelen in Exen.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. A.B. schrijft

    Natuurlijk hoeft de assistente zich niet schuldig te voelen omdat ze niet verantwoordelijk is voor het gedrag van deze twee ex-echtelieden.
    Wanneer dit zich zou afspelen in mijn praktijk dan zou ik zelfs naar de twee mensen gaan en ze vriendelijk verzoeken hun ruzie elders voort te zetten.Sommige HTML is toegestaan