Spring naar inhoud


RSVP negeren

Beste Beatrijs,

Laatst gaven we een feestje. Om de hoeveelheid eten te kunnen plannen, had ik RSVP op de uitnodiging geschreven. Slechts de helft van de genodigden nam de moeite even te bellen om toe of af te zeggen. De niet-reageerders kwamen evengoed bijna allemaal opdagen. Waarom negeren mensen de RSVP-aanmaning?

Gefrustreerde kookster

Omdat ze hun opties tot het laatste moment open willen houden. Een feestje is leuk, maar misschien komt er in de tussentijd iets nog veel leukers langs, bij nog interessantere mensen. Zo denken velen, zeker degenen uit de periferie van uw kennissenkring. Hoe irritant ook, er valt niets aan te doen. Zelfs als iedereen door de etiquettepolitie met het pistool op de borst gedwongen werd een week van te voren te RSVP-en, dan nog weerhoudt niets bepaalde mensen ervan een uur voor aanvang van uw feestje af te bellen, omdat ze zich zogenaamd ziek voelen. In werkelijkheid gaan ze natuurlijk naar een concurrerend feestje.

Hanteer de gulden regel: bij elk feestje komt 25 % niet opdagen met of zonder bericht. Degenen die onaangekondigd wegblijven nodigt u nooit van z’n leven meer uit. Maak eten, alsof alle genodigden zullen verschijnen. Wat overblijft, eet u de volgende dag zelf op. Hoeft u lekker niet te koken.

Artikelen in Festiviteiten.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan