Spring naar inhoud


Oproep in kerstkaarten

Beste Beatrijs,

Ik ben sinds lang vegetariër. Doorgaans heb ik geen last van bekeringsdrang, maar producten kopen uit de bio-industrie vind ik grenzen aan misdadig. Zeker als mensen een goed inkomen hebben, snap ik echt niet waarom ze niet kiezen voor vlees van dieren die kunnen leven naar hun aard.

Nu overweeg ik om wat feiten uit de praktijk van de bio-industrie bij mijn kerstwensen te voegen en op te roepen deze producten te boycotten. Ook omdat Kerstmis steeds meer een eetfestijn wordt. Wat vindt u ervan?

Diervriendelijke Kerstdagen toegewenst

Beste Diervriendelijk,

De klacht dat Kerstmis steeds meer een eetfestijn wordt is al minstens een halve eeuw oud. Mensen vinden het heerlijk om dat tegen elkaar te zeggen, hoewel ze zelf toch ook graag met Kerstmis iets speciaals op tafel zetten voor gasten. Het zijn altijd de anderen die zondigen. Uw plan om uw kerstkaarten van voorlichtingsmateriaal over de bio-industrie te voorzien spreekt me niet zo aan. Mensen stellen het doorgaans niet op prijs om de beste wensen te krijgen en in dezelfde adem opvoedend te worden toegesproken. Als u uw vrienden wilt bekeren, kunt u dat beter via een apart aanschrijven doen. Gebruik dan geen decemberzegels voor de frankering.

Artikelen in Feestdagen, Post.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. JB schrijft

    Een onmogelijk late reactie, maar heeft bijv. de Partij voor de Dieren, Stichting Wakker dier, etc. geen kerstkaartenserie te koop?
    Vaak hebben allerlei goede doelen etc. een kerstkaartenserie.
    Op die manier kun je op subtiele wijze je voorkeur aan de mensen laten blijken en toch een leuke kerstkaart sturen, zonder die extra tekst die wellicht als belerend of ongepast wordt beschouwd.Sommige HTML is toegestaan