Spring naar inhoud


Onwillige peettante

Beste Beatrijs,

Stel je vriendin of zus is zwanger. Dan vraagt ze je om peettante te worden. Je hoort verrukt te zijn omdat ze je dit vraagt, maar ik ben dat niet!

Wat nu?

Beste Wat nu,

Dan moet u het zeker niet doen. Met een onwillige peettante is niemand gebaat en het petekind nog wel het minst. U gaat dus beleefd weigeren. Met verontschuldigingen en verklaringen. U zegt bijvoorbeeld: ‘Ik ben zeer vereerd door je verzoek, maar ik kan er helaas niet op ingaan. Het spijt me vreselijk, maar ik zou geen goede peettante zijn voor je kind. Ik kan die verantwoordelijkheid niet op me nemen. Want (kies maar wat op u slaat): Ik ben van plan de wereld rond te reizen / te emigreren (en zal dus niet in de buurt zijn) of: ik heb geen affiniteit met kinderen / ik kan er niet goed mee overweg of: ik heb zelf al teveel kinderen, of: ik voel me er niet geschikt voor, ik denk dat je kind met een ander (noem eventueel namen) veel beter af is.’ Licht uw weigering in ieder geval toe met een verklaring die wat meer inhoudt dan: ‘ik heb er geen zin in’.

Wees er wel op voorbereid dat uw zus zich enigszins gekwetst zal voelen (voor een vriendin geldt dat minder), maar dat kunt u opvangen door er veel excuses en sorry’s tegenaan te gooien.

Artikelen in Broers en zussen, Familie, Kinderopvoeding, Vrienden en kennissen, Zwangerschap en baby's.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan