Spring naar inhoud


Nieuweling in de familiekring

Beste Beatrijs,

Binnenkort wordt mijn dochter zes jaar en omdat mijn ouders niet op de dag zelf bij ons kunnen komen, gaan wij het weekend daarvoor naar hen toe om haar verjaardag met opa en oma te vieren. De afgelopen maanden heeft mijn dochter reeds twee meisjes ontmoet met wie mijn broer een relatie had of iets wat daarop leek. Zij vraagt nog steeds naar deze meisjes, maar er is geen contact meer, wat teleurstellend voor mijn dochter is. Mijn broer heeft sinds een maand een nieuwe vriendin, die ik er liever niet bij wil om te voorkomen dat mijn dochter weer iemand ontmoet die wellicht niet blijft. Ik zou even af willen wachten hoe de relatie zich ontwikkelt. Zowel mijn ouders als mijn broertje vinden mijn houding erg vervelend en onbeleefd en zij hebben haar toch uitgenodigd. Ik vraag me af wie van ons er onbeleefd is.

Liever geen buitenstaander

Beste Liever geen buitenstaander,

U bent in het huis van uw ouders op die dag, dus zij mogen bepalen wie er nog meer mogen komen. Als uw broer zijn nieuwe vriendin erbij wil hebben, hoeft hij daarvoor geen toestemming van u te krijgen. Een ontmoeting van een paar uur is niet voldoende voor uw dochter van zes om zich te hechten aan een persoon die zij nooit eerder heeft gezien. Als uw dochter die vriendin daarna nooit meer ziet is dat helemaal niet erg. Het was ook helemaal niet erg dat zij de eerdere vriendinnen van haar oom nooit meer heeft gezien. Uw dochter was teleurgesteld over hun verdwijning uit de familiekring, maar u had haar best kunnen uitleggen dat die dingen wel vaker zo gaan in het leven. Veel mensen kom je een paar keer tegen, ze lijken aardig en gezellig en vervolgens zie je ze nooit weer terug. Zolang de vaste, vertrouwde mensen maar blijven, is er niets aan de hand. Er is geen noodzaak om toevallige passanten zorgvuldig uit het zicht van uw dochter te houden.

Artikelen in Verjaardag, Visite.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan