Spring naar inhoud


Managers e-mailen niet terug

Beste Beatrijs,

Mijn managers hebben het verschrikkelijk druk. Zo druk dat ze mijn e-mails en die van mijn collega’s niet beantwoorden. Tenminste, dat lijkt de reden te zijn. ‘Ik krijg honderd e-mails per dag!’ riep mijn manager uit, ‘Die ga ik echt niet allemaal lezen en beantwoorden, want dan kom ik niet meer aan werken toe!’ Het lijkt erop dat de e-mail als communicatiemiddel faalt, terwijl het toch zo’n goede oplossing leek om contact te kunnen maken met iemand zonder hem te storen. Sinds kort print ik mijn berichten uit en leg ze bij alle drie (!) op hun bureau, maar dat helpt niks. Mijn e-mails worden niet beantwoord en mijn brieven ook niet. En volgens mij worden ze ook niet gelezen. Zelfs niet als het om een wanhopige oproep namens het hele team gaat. Wat kan ik nu doen om mijn managers zo ver te krijgen dat ze reageren, al is het maar een standaardontvangstbericht? Telefonisch zijn ze niet bereikbaar en als ik bij ze langs wil lopen zijn ze in vergadering.

Hallo, is daar iemand?

Beste Hallo,

Op uw e-mails wordt niet gereageerd door de managers. Dat betekent dat ze uw berichten niet interessant vinden of dat ze zichzelf oefenen in de kunst van het delegeren. Ik weet niet wat u zoal aan hun bericht, rapportages over verrichte werkzaamheden of vragen om richtlijnen voor de aanpak van bepaalde kwesties, maar als u geen antwoord krijgt, moet u zelf de beslissingen maar nemen. U kunt niet verder zonder dat de chef zijn fiat of zijn visie heeft gegeven? Als hij niet de moeite neemt om te reageren, dan vindt hij het kennelijk niet belangrijk, dus dan hebt u vrij spel.

Neem zelf die beslissingen, bewaak zelf de voortgang van het werk. Men let niet op u, dus u kunt in het vacuüm springen dat de afwezige manager veroorzaakt heeft en u kunt de verantwoordelijkheid naar u toetrekken. Blijf de e-mails sturen, en zolang er geen antwoord komt, neemt u aan dat alles in orde is en gaat u gewoon door met waar u mee bezig bent. Als er iets mis is, wordt u heus wel teruggefloten, en úw schuld kan het dan niet zijn, want u bent steeds blijven rapporteren.

Artikelen in Collega's, Internet en e-mail, Post, Telefoon, Werk.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan