Spring naar inhoud


Man zoekt avontuur

Beste Beatrijs,

Ik ben een vrouw van 56 jaar en 30 jaar getrouwd. Mijn man en ik hebben regelmatig (tamelijk rustige) vakanties. Omdat hij meer behoefte aan avontuur heeft dan ik, houdt hij ook wel eens alleen of met onze zoons wandeltochten in de bergen. Nu heeft hij het plan opgevat om op bergvakantie te gaan met een ongetrouwde vrouw, die net als hij erg avontuurlijk is. Ik vind dit vreselijk en ga er helemaal aan onderdoor. Hij begrijpt dat niet en vindt mij bekrompen. Hij is niet verliefd op die vrouw. Hoe moet ik hiermee omgaan?

Man wil avontuur

Beste Man wil avontuur,

Uw man wil met een vriendin een avonturenvakantie te houden. Met z’n tweetjes dus? Begrijpelijk dat u hier niet bij staat te juichen. Hij is niet verliefd, zegt hij. Maar de situatie dat een man en een vrouw samen gevaarlijke, spannende gebeurtenissen meemaken is juist een recept voor verliefdheid. Zelfs de relatie van ingedutte stellen die zich kapot vervelen met elkaar kan een oppepper in romantische richting krijgen, wanneer ze samen een moeilijke taak hebben volbracht, bijvoorbeeld over een enge touwbrug lopen of de weg terugvinden uit het bos, laat staan mensen die zich nog niet tot elkaar bekend hebben.

Stellen doen er goed aan elkaar vrij te laten in het najagen van hobby’s, maar een man die met een vriendin naar de rimboe wil afreizen trekt wel een hele grote wissel op z’n huwelijk. Vertel uw man dat u deze excursie met angst en beven tegemoet ziet en vraag hem of hij niet wat meer rekening met uw bezwaren wil houden. Misschien kan hij er een groepsvakantie van maken? Dat is in meerdere opzichten minder gevaarlijk en voor u wellicht acceptabeler dan met z’n tweeën gaan survivallen op een bergkam.

Als hij voet bij stuk houdt, kunt u hem meedelen dat u zichzelf dezelfde vrijheden wil kunnen permitteren als hij. Zoek een vriend die er wel iets voor voelt om met u vakantie te vieren. Ga met die vriend naar Monschau, maak een uitstapje naar Barcelona of New York, een reisje naar Kroatië – waar u dan ook zin in hebt. Benieuwd wat uw man daarvan vindt. Als een dergelijk voornemen hem onverschillig laat of als hij u van harte aanmoedigt, zegt dat iets over de staat van uw huwelijk. Probeer samen met uw man in een rustig gesprek tot enige reflectie op uw huwelijk te komen.

Artikelen in Liefde en relaties, Ouders en volwassen kinderen.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan