Spring naar inhoud


Krijgen we te eten?

Beste Beatrijs,

Recentelijk heb ik mensen uitgenodigd om bij mij thuis op visite te komen. Een avond gezellig kletsen onder het genot van een hapje en een drankje. Ik gaf een datum en tijd door, namelijk een zaterdagavond 19:00 uur. Een paar dagen daarvoor wordt mij per app gevraagd of ‘we met een lege of volle maag moeten komen?’ Mijn eerste gedachte is dat ik die vraag niet zo netjes vind om te stellen. Ik probeerde me in te leven in de vraag: misschien vroegen ze het alleen maar om te weten of ze nog moesten koken of niet. Maar bezoekers mogen toch ervan uitgaan dat, als ik ze te eten had willen vragen, ik dat wel had aangekondigd. Wat vindt u hiervan?

Naar de bekende weg vragen

Beste Naar de bekende weg vragen,

19 uur is een rare tijd om mensen uit te nodigen voor koffie en later op de avond een drankje. Veel te vroeg. Dat zou betekenen dat mensen die normaal gesproken tussen zes en zeven aan hun avondeten zitten, zich flink moeten haasten (of eerder moeten koken en eten) om op tijd bij u te zijn. Veel etentjes met vrienden beginnen om 19 uur, zeker in het weekend. Dus uw vrienden hadden gelijk om te vragen om opheldering, want ze tastten in het duister over waar ze aan toe waren. Wie een avondje met vrienden zonder eten wil plannen neemt als aanvangstijd 20 uur. Dat is een duidelijk signaal en geeft iedereen tijd om van tevoren zijn eigen avondmaaltijd af te werken.

Artikelen in Eten en drinken, Visite.

Gelabeld met .


3 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. Marie schrijft

  Wat een geweldige vrienden! Door de vraag vooraf te stellen voorkomen ze dat op de avond zelf een ongemakkelijke situatie ontstaat. Wees blij, anders hadden ze met knorrende maag op de bank gezeten.

  Beatrijs heeft gelijk dat 19:00 een rare tijd is, ik ben nog nooit ergens uitgenodigd om 19:00 zónder dat er avondeten werd geserveerd.

 2. Christine schrijft

  Ja, 19:00 uur is een rare tijd, tussen alles in. Overigens een leuke en tactvolle formulering van de appende gast, die neem ik graag over voor deze gevallen.

 3. richard schrijft

  Als je gasten uitnodigt om 19 uur is het eigenlijk een normale tijd voor een etentje. Ik was in deze situatie er gelijk van uitgegaan dat ik te eten zou krijgen. Dat zou tot een rare situatie geleid hebben. Dat u de vraag niet netjes vindt is eigenlijk vreemder dan de appende vriend die u daarvoor gered heeft.Sommige HTML is toegestaan