Spring naar inhoud


Kiezen tussen twee vriendjes

Beste Beatrijs,

Mijn probleem is dat ik (meisje van 15) er niet zo bij was met m’n gedachten, toen ik het uitmaakte met Maikel, m’n vriendje. Dat kwam door Ivan. Nu pesten de kinderen op school mij daarmee. Ze denken dat Ivan niet bestaat, omdat hij toevallig niet op onze school zit en niet in ons dorp woont. Hij bestaat echt wel, maar ik begin weer meer voor Maikel te voelen en nu weet ik niet meer wie ik moet nemen. Eigenlijk houd ik meer van Maikel dan van Ivan, maar als ik Maikel neem – hartstikke leuk, hoor, en ik zie hem ook elke dag – dan word ik op school uitgescholden voor player. En dat vind ik niet leuk. Ik weet niet wat ik moet doen en heb er haast slapeloze nachten van.

Geen player

Beste Geen player,

Als je bij nader inzien meer van Maikel houdt dan van Ivan, dan moet je Maikel nemen. Als hij je tenminste nog terug wil hebben. Want hij zal wel niet blij geweest zijn met je uitstapje naar Ivan, of die nou wel of niet bestaat.

Trek je niets aan van wat de andere kinderen op school zeggen. Je hoeft geen tekst en uitleg te geven, want wat je ook doet of laat, ze kletsen toch achter je rug, en er is altijd wel iets te vinden om een ander over uit te lachen of uit te schelden. Dat is routine onder tieners en daar doe jijzelf waarschijnlijk ook aan mee.

Artikelen in Liefde en relaties, Scholen en verenigingen, Tieners.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan