Spring naar inhoud


Ik wil de rol van profiteur niet

Beste Beatrijs,

Om reistijd te besparen voor mijn werk logeer ik (vrouw) regelmatig bij een goede vriendin. Ik eet dan vaak een maaltijd of twee met haar mee. In het begin zei ze dat ze daar niets voor terug wilde, maar inmiddels zijn we maanden verder en begin ik me toch een beetje een profiteur te voelen. Naast af en toe trakteren op een etentje weet ik niet goed hoe ik mijn dankbaarheid kan tonen. Ik wil niet dat een financiële transactie in de weg gaat staan van onze vriendschap en van haar krijg ik datzelfde idee. Feit blijft echter dat ze buitenproportioneel veel voor mij betaalt. En wat zou ik haar kunnen bieden als ze nog steeds geen geld van me aan wil nemen?

Gratis onderdak

Beste Gratis onderdak,

Bespreek het nogmaals met uw vriendin. Zeg dat u zich er onprettig bij voelt om zo lang regelmatig gratis bij haar te logeren en mee te eten. Als dit voor een overzichtelijke periode zou zijn (een paar weken), zou u haar ruimhartigheid dankbaar accepteren, maar maandenlang (en zonder dat er een eind in zicht is) gaat te ver. U voelt zich een profiteur en dat bevalt u niet. Stel uw vriendin voor dat u vanaf nu een redelijk bedrag betaalt voor overnachtings- en maaltijdkosten, zeg 25 euro per nacht. Dit is een schijntje vergeleken bij wat u kwijt zou zijn aan hotel- en restaurantkosten. Als ze uw voorstel wegwuift, zeg dan dat u erop staat voor uw eigen gemoedsrust en dat u als ze blijft weigeren, overweegt om voortaan een hotel te nemen en zelf voor uw eten te zorgen, wat jammer zou zijn, want u vindt het gezellig om bij haar te logeren. Blijf haar naast deze financiële regeling af en toe op een etentje buiten de deur trakteren.

Artikelen in Vrienden en kennissen.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan