Spring naar inhoud


Ik haat personeelsuitjes!

Beste Beatrijs,

Het personeelsuitje is voor mij een absolute crime. Een etentje vind ik leuk, een feestje is ook goed, maar een uitje, nee. Daarin ben ik blijkbaar een van de weinigen. Sinds kort heb ik een nieuwe baan. Bij mijn vorige werkgever heb ik 10 jaar gewerkt en na vijf jaar was ik gevrijwaard van deze uitjes. Nu in mijn nieuwe baan werd er speciaal voor mijn komst zo’n uitje georganiseerd. Het is een klein team, dus dat was makkelijk op korte termijn te regelen. Mijn functie is die van personeelsfunctionaris en dan denkt men dat er voor zo iemand niets leukers is dan gezellig met z’n allen ergens heen te gaan, bijvoorbeeld naar een pretpark. Deze keer had ik niet het gevoel dat ik er onderuit kon en ben dus meegegaan. Hoe kan ik dat in de toekomst oplossen?

Spelbreker

Bijna iedereen houdt van aardbeien, maar een deel van de liefhebbers zal bezwaar maken, als ze een bord aardbeien, overgoten met sterke drank en dikke lagen slagroom voorgeschoteld krijgen. Op dezelfde manier vindt bijna iedereen het leuk om af en toe iets gezelligs met collega’s buiten werktijd te doen, maar niet allemaal willen ze daarbij in de achtbaan of in de botsautootjes. Terecht heeft Youp van ’t Hek een veto uitgesproken op ‘groepen in de zaal’ (allemaal personeelsuitjes), want die mensen komen om lol te hebben met elkaar en niet voor het geboden amusement. Gezelligheidsactiviteiten van bedrijven moeten elke werknemer aanspreken, dus een minimumvariant is beter dan iets patserigs. Van de drie basiselementen eten, drinken en praten vindt iedereen wel één ding leuk. Met etentjes of feestjes is succes verzekerd. Juist nu u peroneelsfunctionaris bent, heeft u meer invloed dan andere werknemers op hoe het jaarlijkse gezellig samenzijn eruit moet zien. Grijp uw kans en bemoeit u zich ermee.

Artikelen in Collega's.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan