Spring naar inhoud


Geen kerstpakket meer

Beste Beatrijs,

Op de basisschool waar ik als leerkracht werk is het kerstpakket een paar jaar geleden wegens bezuinigingen afgeschaft. Vorig jaar kregen we nog wel een cadeaubon van 20 euro. Dit jaar zat er een brief met boekenbon van 20 euro in ons postvakje. Het personeel wordt uitgenodigd om op een bepaalde avond onder het genot van een drankje een boek uit te zoeken in een boekwinkel van een van de ouders van de school. Die winkel ligt op minstens een half uur rijden van de school. Dit in een hele drukke periode die in het teken staat van feestdagen, rapporten schrijven en oudergesprekken voeren. Daarnaast is er ook nog de gewone kerstborrel op school. Ik ben hier niet blij mee.

Ben ik ondankbaar?

Beste Ben ik ondankbaar,

Een fijn cadeau komt zonder voorwaarden. Voor een heterogene groep die per individu een cadeautje moet krijgen is een algemene cadeaubon (oftewel geld) altijd beter dan een bon voor een speciaalzaak. Het personeel van uw school heeft geen cadeau in de traditionele zin des woords gekregen, maar een vrijblijvend aanbod van de schoolleiding die, waarschijnlijk uit verdere bezuinigingsdrift, een financieel akkoordje heeft gesloten met een ouder die toevallig een boekwinkel drijft. Laat het gewoon zitten, als u geen zin hebt om uw kostbare tijd hieraan te besteden. Beter geen kerstcadeau dan een kerstcadeau waar u chagrijnig van wordt. Voor de gezelligheid en het uitwisselen van goede wensen kunt u de schoolkerstborrel bezoeken.

Artikelen in Cadeaus, Feestdagen.


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. eva schrijft

    Het kan nog erger. Steeds meer bedrijven geven medewerkers een bon waarmee ze bij een speciale webshop een cadeau kunnen uitkiezen. Alleen moet er dan wel bij elk product worden bijbetaald. bijvoorbeeld een overnachting gratis, maar dan wel ontbijt verplicht afnemen en zelf betalen. dat is toch geen cadeau meer.Sommige HTML is toegestaan