Spring naar inhoud


Eten in de bibliotheek

Beste Beatrijs,

Ik (student) studeer vaak in de bibliotheek van de universiteit. Overal staat duidelijk aangegeven dat er niet gegeten mag worden in de studiezalen. Er is een kantine waar mensen heen kunnen. Toch gebeurt het vaak dat iemand een pak koekjes of een zak chips opentrekt. Ik stoor me er vreselijk aan, niet zozeer de aanblik, maar vooral het geluid. Een boterham gaat nog wel, maar een zak chips of worteltjes is echt niet om uit te houden. Het gekraak haalt me uit mijn concentratie. Ik heb er wel eens wat van gezegd, maar reacties variëren van medelijdende blikken tot ronduit gepikeerd. Ik heb geen zin om steeds de zeurpiet uit te hangen. Ik ga naar de bibliotheek om in stilte te kunnen studeren, iets wat in mijn studentenhuis geen optie is. Wat moet ik doen?

Omringd door knagers

Beste Omringd door knagers,

Als er duidelijk staat dat er niet gegeten mag worden, dan mag er niet gegeten worden. Discussie overbodig. U kunt het gezag of een soort van toezichthouder aanspreken die vervolgens de overtreders op vingers kan tikken, maar als zo’n bibliotheekautoriteit niet onmiddellijk voorhanden is, zult u het zelf moeten doen. U wil in alle rust kunnen studeren en als u daarvoor de zeurpiet moet uithangen, dan maar een zeurpiet.

Spreek de overtreders aan en vraag vriendelijk of ze u ergens mee willen helpen. Wanneer ze ja zeggen (meestal zeggen mensen ja op een slijmerig vertoon van hulpeloosheid), vraag dan of ze alsjeblieft willen ophouden met chips/ wortels/ appels enzovoort eten, omdat het u stoort in uw concentratie. Reageert men geërgerd of lacherig, verwijs dan naar het aangeplakte eetverbod en zeg ‘Sorry, maar ik heb er echt last van.’

Artikelen in Eten en drinken.

Gelabeld met .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. H.Teunissen schrijft

    Dit is weer typisch zo”n voorbeeld van de ver-huftering van de maatschppij; hoog tijd dat er weer een partij als (bv) het CDA in de regering komt; die hebben nog normen/waarden-besef. Ikzelf ben streng/hard opgevoed, het andere extreme, maar (innerlijke) beschaving betekent in de eerste plaats rekening houden met elkaar; Stilte dus!!

  2. Marie schrijft

    Prachtig hoe dhr/mw Teunissen denk dat het CDA gaat helpen met fatsoensnormen in de bibliotheek.Sommige HTML is toegestaan