Spring naar inhoud


Een oude vriendschap weer opstarten

Beste Beatrijs,

Ik ben een jongen van twaalf. In groep 1/2 was ik goede vrienden met een jongen. We speelden vaak Mega Mindy en Hello Kitty. In groep 3 begon hij stoer en populair te worden en nam ik een beetje afstand van hem. Nu we in groep 8 zitten, kunnen we het best goed met elkaar vinden en wil ik graag weer vrienden zijn. Maar iedereen vecht om hem en ik wil niet zo achter hem aandraven. Wat zal ik doen?

Een vriend van vroeger

Beste Een vriend van vroeger,

Als je weer beter bevriend wil raken met deze jongen, kun je voorstellen om samen iets te doen. Vraag of hij zin heeft om een keer na schooltijd mee te gaan naar jouw huis. Dan kunnen jullie buiten gaan voetballen of binnen een computerspelletje doen of iets anders wat jongens van jullie leeftijd leuk vinden.

Houd er rekening mee dat hij zal zeggen dat hij geen tijd heeft of het te druk met andere dingen heeft. Blijkbaar is hij nogal populair in de klas en wil iedereen vrienden met hem zijn. Dan is het de vraag of hij geïnteresseerd zal zijn in vriendschap met jou, maar goed, niet geschoten is altijd mis. Als het niet lukt om een afspraak te maken met hem, raad ik je aan om het te laten zitten. Zoek dan een of een paar andere jongens in de klas om bevriend mee te worden. Je hebt vast klasgenoten die misschien niet zo populair zijn als die ene jongen, maar wel aardig en behulpzaam of grappig. Het is trouwens fijner om bevriend te zijn met iemand, waar niet alle anderen ook achteraan zitten. Vriendschap is geen resultaat van een wedstrijd, maar het gevolg van de ervaring om samen plezier te hebben.

Artikelen in Vrienden en kennissen.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan