Spring naar inhoud


Een concertkaartje krijgen

Beste Beatrijs,

Een buurvrouw bij mij in de straat gaat regelmatig naar concerten met een andere buurman. Ze was ziek geworden en had hem gevraagd of hij iemand wist om in haar plaats te gaan naar het komende concert. Ik ben de gelukkige. De buurvrouw wil geen geld voor haar kaartje dat 50 euro heeft gekost. Maar ik voel me bezwaard. Hoe te handelen? De helft betalen? Of toch het hele bedrag? Haar vragen waarmee ik haar een plezier kan doen? Een echt mooi boeket geven? Of gewoon blij zijn zonder bezwaard hart?

Een gratis kaartje

Beste Een gratis kaartje,

Leuk dat u een concertkaartje hebt gekregen! U hoeft er echt niets voor te betalen, ook niet de helft. De buurvrouw had dat kaartje over. Als ze er geld voor had willen hebben, had ze het wel op Marktplaats gezet. In plaats van het niet te gebruiken (oftewel weg te gooien) besloot ze iemand anders er mee blij te maken. Dit is het soort aardigheid dat niet in gelijke munt terugbetaald hoeft te worden. Als u zou betalen, zou het gebaar van aardigheid gereduceerd worden tot een commercieel gebaar van verkoop.

Bied haar dus geen geld aan. Vraag haar ook niet waar u haar een plezier mee kan doen. Dan moet zij weer iets verzinnen wat ze wil hebben en haar punt was nu juist om belangeloos iets weg te geven. Een ingewikkeld, duur boeket in dezelfde prijsklasse als het kaartje is niet nodig, maar het is wel aardig om de dag daarna even een simpel bosje bloemen aan te reiken om haar te bedanken voor dit onverwachte genoegen.

Artikelen in Buren, Cadeaus.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan