Spring naar inhoud


Wat doet een beschaafde hotelgast?

Beste Beatrijs,

Voor een weekendje weg in eigen land overnachten mijn man en ik wel eens in een hotel. Ik vraag me af wat de etiquette is voor een hotelgast. Mijn man wil ’s ochtends met de beste bedoelingen het bed alvast afhalen, maar dat vind ik not done. Ik daarentegen leg de paar gebruikte tissues op de rand van de wastafel – onzin om hiervoor het prullenbakje van het toilet te gaan gebruiken. Kan dat? Wat te doen met het bed, handdoeken, afval, ramen en dergelijke?

Hoteletiquette

Beste Hoteletiquette,

Het bed hoeft niet te worden afgehaald. U hoeft ook de badkamer niet schoon te maken of de ramen te zemen. Dat is de taak van kamermeisjes. Gebruikte tissues dient u in de daarvoor bestemde prullenbak of afvalemmer te deponeren. Net zoals condooms, klokhuizen, snoeppapier en ander afval. Het is erg vernederend voor het hotelpersoneel om eerst handmatig allerlei rondslingerende viezigheid te moeten verzamelen en in de afvalbak te gooien, voordat ze aan hun eigenlijke werk toe kunnen komen. Gebruikte handdoeken kunt u ophangen of op de grond in de badkamer laten liggen. Een paar euro fooi achterlaten voor het kamermeisje is een aardige geste.

Artikelen in Horeca, Traditionele etiquette.

Gelabeld met , , .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. panda schrijft

    als voormalig kamermeisje kan ik zeggen: u hoeft absoluut niks, maar als u het toch graag wilt: afgehaald beddengoed scheelt de kamermeisjes werk. gewoon op de grond leggen. vuile handdoeken graag bij elkaar op de grond. rommel in de prullenbak.Sommige HTML is toegestaan