Spring naar inhoud


Begluurd door de buren

Beste Beatrijs,

Onze tuin grenst aan een sloot. Aan de overkant wonen mensen die een steiger in het water hebben liggen. Zodra de zon schijnt, gaan de overburen op de steiger in de zon liggen. Daar heb ik geen probleem mee, maar wel met het feit dat ze aan één stuk door onze tuin en ons huis aan het bekoekeloeren zijn. Ik kan werkelijk geen stap in mijn woonkamer of tuin doen zonder dat zij dat zien. Soms kijk ik ze strak aan en dan blijven ze ijskoud terugkijken. Hondsbrutaal, zonder enig fatsoen. Ik zou dat zelf nooit bij een ander durven, als die op zijn privéterrein is. Ik voel me zo langzamerhand zeer ongemakkelijk in mijn eigen tuin. Ik durf bijvoorbeeld niet meer in een bikini rond te lopen of te praten, want ze zien en horen alles. Ik zit erover te denken om ze aan te spreken op hun gedrag. Kan ik hier wat van zeggen of stel ik me aan?

Begluurd door de buren

Beste Begluurd door de buren,

Ik kan me voorstellen dat u het vervelend vindt om nauwlettend in de gaten te worden gehouden. Al vraag ik me af of de buren werkelijk zo hevig in u geïnteresseerd zijn. Misschien zitten ze wel wazig voor zich uit te staren, terwijl ze in gedachten een boodschappenlijstje maken. Al met al lijkt me dat de buren niet zwaar genoeg in overtreding zijn om hen erop aan te spreken. Ze zitten op hun eigen terrein en als de steiger hun favoriete zonneplek is, zullen ze zich daar niet snel laten wegjagen. Kunt u niet op een paar strategische plaatsen aan het eind van uw tuin wat bosschages aanbrengen? Ik neem aan dat een schutting uw eigen uitzicht zou bederven, maar hier en daar een struik zou misschien al schelen? Als de buren liggend zonnen, hoeft de begroeiing niet eens zo hoog te zijn om hen het zicht op uw tuin te ontnemen. Als ze vervolgens met keukentrapjes en verrekijkers aan de slag gaan, wordt het tijd voor een corrigerend gesprek.

Artikelen in Buren.


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Kitty schrijft

    Ik vermoed ook dat het enigszins ’tussen de oren’ zit…

    Een andere evt. afdoende manier: zwaai vriendelijk naar de mensen en zeg: “wat een mooi weer hè? ” Misschien eens even een paar keer hardop een goede boer of in uw kruis krabben… Dat schrikt ook wel af.

  2. Patrick schrijft

    Wij dachten ook even dat de buren vanaf ons balkon schaamteloos ons huis binnengluurden. Hun bijnaam was dan ook de gluurvrouwen. Totdat het doordrong dat ze gewoon lekker met het gezicht naar de zon van het weer zaten te genieten en ze ons waarschijnlijk niet eens zagen, juist vanwege die zon in het gezicht. Toch voelde het niet lekker en hebben we inderdaad een strategisch geplaatste klimop op het balkon gezet.Sommige HTML is toegestaan