Spring naar inhoud


Ze willen geld

Beste Beatrijs,

Wij zijn onlangs uitgenodigd door goede vrienden voor de registratie van hun partnerschap. Vanwege corona konden er een kleine dertig mensen in een theatertje. Er was een korte ceremonie met geloften, we kregen een kopje koffie en daarna was er een zelfgemaakte stadswandeling met een goodiebag met wat lekkers voor onderweg. Bij de uitnodiging stond een cadeautip ‘envelop’. We zitten hiermee in onze maag. We willen hen graag cadeau doen wat ze willen, maar een envelop met geld zien wij als iets wat we geven bij een huwelijk met groot feest, ook als tegemoetkoming in de kosten. Zouden we toch moeten voldoen aan hun verzoek?

Een hebberig envelopje

Beste Een hebberig envelopje,

Een registratie van een partnerschap is hetzelfde als het sluiten van een huwelijk. Zo kijken althans de mensen die dat aangaan er tegenaan. Beide vormen van formele relatiebekrachtiging worden doorgaans opgeluisterd met de aanwezigheid van familie en vrienden. In uw geval organiseerde het stel koffie, gezelligheid en een coronabestendige stadswandeling met goodiebag. Er valt van alles te zeggen over de (on)gepastheid van symbolische envelopjes, maar de aanname dat ze wel geschikt zijn voor huwelijken en ongeschikt voor partnerschapsregistraties klopt niet. Als het stel een voorkeur uitspreekt voor geld, geef ze dan geld. Het bedrag mag u zelf bepalen.

Artikelen in Bruiloft, Cadeaus.

Gelabeld met .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Stella schrijft

    Als u vindt dat deze vrienden per persoon maar weinig uitgegeven hebben, dan besteedt u toch ook een klein bedragje per persoon? Zeg 50 ct per persoon, dan een bon van € 15 of een briefje van € 20.

  2. Marie schrijft

    Het zijn nu eenmaal rare tijden en het gelukkige stel heeft hun stinkende best gedaan om toch iets leuks te organiseren ondanks alle beperkende maatregelen. Een huwelijk of geregistreerd partnerschap gaat om het vieren van een verbintenis die wordt aangegaan. Daar geef je een cadeau voor als je bij de viering bent. Wat je er voor terug krijgt is dat je dit bijzondere moment met het gelukkige stel hebt mogen vieren. Er mochten maar 30 mensen bij zijn… het stel kon maar weinig mensen uitnodigen en hebben besloten dat jullie belangrijk genoeg voor ze waren om er bij te zijn.
    Als je dan geen (geld)cadeau wilt geven omdat er geen traditioneel feest was geeft mij dat de indruk dat de petit fours belangrijker zijn dan het geluk van de vrienden.Sommige HTML is toegestaan