Spring naar inhoud


Wie heeft hoeveel bijgedragen?

Beste Beatrijs,

Een collega van mij gaf een promotiefeest. Ik was haar paranimf en medeorganisator van het feest. Voor het cadeau was afgesproken dat mensen desgewenst een bijdrage konden geven aan een kunstwerk. Het geld konden ze naar mijn rekening overmaken en na het feest heb ik het totaalbedrag van ieders bijdragen op haar rekening gestort. Nu vraagt ze me of ik de namenlijst aan haar wil doorgeven met het bedrag dat ieder heeft geschonken. Ik heb hier moeite mee. De bijdrage was voor iedereen vrijwillig evenals de hoogte daarvan. Je gaat toch ook niet bij een cadeau het bonnetje vragen om te zien hoeveel iemand heeft gespendeerd? Of zie ik het verkeerd?

Specifieke bedragen

Beste Specifiek bedragen,

Het is niet relevant hoeveel geld mensen afzonderlijk hebben bijgedragen aan een groot, gemeenschappelijk cadeau. Belangrijk is alleen om wie het gaat, zodat die gevers later een bedankmailtje kunnen krijgen, liefst met een foto van het aangeschafte kunstwerk erbij. Negeer de vraag van uw collega over geldbedragen en geef haar alleen de lijst met namen van de gevers. Waarschijnlijk neemt ze daar wel genoegen mee. Als ze er op terugkomt bij u en vraagt naar de specificaties, kunt u zeggen dat u er niet aan gedacht hebt om dat erbij te zetten en trouwens: waarom wil ze dat zo graag weten? Zo belangrijk is dat toch niet?

Artikelen in Cadeaus.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan