Spring naar inhoud


Vriendschap in ere houden

Beste Beatrijs,

Sinds mijn moeder vier jaar geleden overleed, heeft mijn vader veel genoten van de gastvrijheid van vrienden die hem uitnodigden voor het eten en voor vakanties. Voor zijn 70ste verjaardag binnenkort wil mijn vader voor het eerst sinds mijn moeders overlijden een feestje geven. Maar op de gastenlijst staan alleen zijn (klein)kinderen en wat familieleden van mijn moeder, plus een dame die hij via een datingsite heeft ontmoet met wie hij één keer heeft afgesproken. Ik heb tegen mijn vader gezegd dat dit een mooie gelegenheid is om iets terug te doen voor zijn vrienden, maar hij vindt dat niet nodig. Mijn broers vinden dat hij dit zelf moet weten. Is mijn zorg dat mijn vader een vriendschapsregel overtreedt ongegrond?

Veronachtzaamde vrienden

Beste Veronachtzaamde vrienden,

Dit is inderdaad het moment voor uw vader om iets terug te doen voor zijn vrienden die hem gesteund en onthaald hebben in de moeilijke jaren na uw moeders dood. Als hij toch een feestje geeft voor zijn 70ste verjaardag moet hij hen absoluut uitnodigen. Dring hier bij uw vader op aan, omdat hij anders serieus in gebreke blijft. Het is een kleine moeite. Er moet toch al van alles worden georganiseerd (drank, hapjes), dus dan kunnen die vrienden er ook nog wel bij. Bied uw vader aan om te helpen met zijn feest. Misschien ziet hij op tegen een te groot aantal gasten en is dat de reden dat hij ze niet wil uitnodigen. Zeg tegen uw vader dat u hem terzijde zult staan bij de voorbereidingen en hem van alles uit handen wilt nemen, maar dat hij zijn vrienden niet mag overslaan.

Artikelen in Verjaardag, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan